18.7 C
Arta
Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου, 2024

Βρέθηκε άγνωστο δηλητηριώδες πλάσμα με 414 πόδια και τέσσερα πέη (βίντεο)

Εντοπίστηκε σε μια σπηλιά στις Ηνωμένες Πολιτείες ένα άγνωστο πλάσμα με τετρακόσια πόδια, 200 δηλητηριώδεις αδένες και τέσσερα πέη.

Ένα άγνωστο αρθρόποδο με 414 πόδια και 200 δηλητηριώδεις αδένες εντοπίστηκε σε μια σπηλιά στο Εθνικό Πάρκο Sequoias στην Καλιφόρνια στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Η άγνωστη πολυποδαρούσα έχει βρεθεί σε μια σπηλιά στο Εθνικό Πάρκο Sequoia των ΗΠΑ και αναφέρεται σε άρθρο του περιοδικού ZooKeys που υπογράφεται από τον Jean Krejca, της Zara Enviromental LLC και τους ταξινομητές των ειδών, Paul Marek, απ’ το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια και Bill Shear, του Hampden-Sydney College.

Εκτός από τον σημαντικό αριθμό των ποδιών και τους διακόσιους δηλητηριώδεις αδένες, η προέλευσή του παραμένει μυστήριο. Το ασπόνδυλο έχει μια περίεργη εμφάνιση στοματικών κοιλοτήτων, με μια χρησιμότητα που ακόμη παραμένει άγνωστη και ένα σώμα με μακριές μετάξινες τρίχες. Επίσης στο στόμα του μυστηριώδους εκατονταπόδαρου έχουν βρεθεί ασυνήθιστοι σχηματισμοί των οποίων η χρησιμότητα και η λειτουργία δεν είναι ακόμη γνωστή.

Και βέβαια το πιο περίεργο αυτού του μικροσκοπικού, αλλά επικίνδυνου πλάσματος δεν είναι ούτε τα πόδια του ούτε το δηλητήριό του, αλλά το αναπαραγωγικό του σύστημα: το αρθρόποδο διαθέτει τέσσερα πέη, τα οποία προφανώς έχουν εξελιχθεί από τα πόδια του.

Πάντως το παράξενο πλάσμα δεν κατέχει το ρεκόρ ποδιών στον φυσικό κόσμο: το είδος της σαρανταποδαρούσας illacme, με μήκος τρία εκατοστά, έχει 750 πόδια.

 

 

 

Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

SOCIAL

9,593ΥποστηρικτέςΚάντε Like
76ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ