19.8 C
Arta
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Γιορτή Ελιάς από τον πολιτιστικό Σύλλογο Παπαδατών το Σάββατο 26 Νοεμβρίου

Μια ξεχωριστής σπουδαιότητας εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις Παπαδάτες το Σάββατο 26 Νοεμβρίου. Πρόκειται για τη γιορτή της Ελιάς, που για 9η συνεχή χρονιά γίνεται στη γειτονική κοινότητα.
Ο Μορφωτικός-Πολιτιστικός Σύλλογος Παπαδατών, που διοργανώνει την εκδήλωση, υπόσχεται ένα καλό Σάββατο, αλλά κυρίως υπόσχεται ότι η εκδήλωση αυτή προς τιμήν της Ελιάς, σίγουρα θα γίνει σημαντική εκδήλωση, τόσο για την προαιώνια ελιά που έθρεψε στις Παπαδάτες γενιές επί γενεών, αλλά και ευκαιρία για τους χωριανούς να συναντηθούν στο χωριό τους.

Για την εκδήλωση εκδόθηκε και πρόγραμμα το οποίο περιλαμβάνει:

Στις 10.30 του Σαββάτου, καλωσόρισμα, ξενάγηση από την εκκλησιαστική επιτροπή στους τρεις ιερους ναούς στο κέντρο του χωριού και γνωριμία με τους κατοίκους των Παπαδατών.

Στις 11.45 ομιλία-χαιρετισμός της προέδρου του Μορφωτικού Συλλόγου Φωτεινής Αυγέρη και του δημάρχου Ζηρού Νίκου Kαλαντζή.

Στις 12 παρουσίαση επίδειξη με θέμα την περιποίηση του κτήματος και τη συγκομιδή του καρπού της ελιάς.

Στη 1 το μεσημέρι τα χορευτικά των συλλόγων Παπαδατών, Θεσπρωτκού, Ριζοβουνίου, Πρέβεζας και οι «μερακλήδες» θα χορέψουν παραδοσιακούς χορούς με ζωντανή μουσική από την ορχήστρα του Φώτη Ζαφείρη (κλαρίνο) και στο τραγούδι τον Αλέκο Πανταζή.

Στους προσκεκλημένους και σε όλους τους παριστάμενους να προσφερθούν Παπαδιώτικες πίτες, φασολάδα και ελιές των Παπαδατών.

Φυσικά ο Πολιτιστικός Σύλλογος περιμένει και φέτος μεγάλη «κοσμοπλημμύρα» όχι μόνο από τους κατοίκους του χωριού, αλλά και από όλες τις γύρω κοινότητες και από το νομό Πρέβεζας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

SOCIAL

9,593ΥποστηρικτέςΚάντε Like
76ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ