19.8 C
Arta
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Η καταιγίδα σάρωσε την Πρέβεζα- Ζημιές και προβλήματα

Σοβαρά προβλήματα αλλά και ζημιές άφησε πίσω της η καταιγίδα που σάρωσε την Πρέβεζα τα ξημερώματα. Μία περίπου ώρα έντονης βροχόπτωσης ήταν αρκεί για να φουσκώσουν χείμαρροι και τα νερά να παρασύρουν τα πάντα στο πέρασμά τους.

Τα σοβαρότερα προβλήματα καταγράφονται στο Κανάλι, Καστροσυκιά, Λυγιά, Λούρο, Αρχάγγελο, Σαμψούντα.

Οι δρόμοι γέμισαν με λάσπες και με αντικείμενα που είχε παρασύρει το νερό. Επιχειρήσεις και αυλές σπιτιών σαρώθηκαν από τόνους νερού και λάσπης με τους ιδιοκτήτες να βρίσκονται σε απόγνωση.

Στην Καστροσυκιά μεγάλες ζημιές, σύμφωνα με πληροφορίες, προκλήθηκαν σε δύο ξενοδοχεία όπου το νερό πέρασε μέσα στις εγκαταστάσεις των μονάδων.

Στο Κανάλι, δύο κεντρικοί χείμαρροι φούσκωσαν, οι δρόμοι πλημμύρησαν και τα νερά προσπαθούσαν να βρουν διέξοδο προς την θάλασσα, παρασέρνοντας ότι έβρισκαν μπροστά τους.

Σπίτια που βρίσκονταν κοντά στα ρέματα πλημμύρισαν με τους ιδιοκτήτες τους να επιδίδονται σε μια μάχη με το νερό και τις λάσπες.

Στην Σαμψούντα οικίες πλημμύρισαν ενώ η Ε.Ο. Πρέβεζας Ιωαννίνων στο ύψος των Αγίων Αποστόλων προς Ζέφυρο έκλεισε, μιας και τα νερά πέρασαν στον δρόμο και καθιστούσαν επικίνδυνη την διέλευση των οχημάτων.

Μετά από δύο ώρες τα νερά υποχώρησαν και ο δρόμος δόθηκε ξανά στην κυκλοφορία. Έως τότε η κίνηση διεξάγονταν μέσω Σαμψούντας, Αρχαγγέλου, Ζέφυρος.

Στην περιοχή του Αρχαγγέλου και στον Ζέφυρο προς Λούρο επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται πνίγηκαν στην κυριολεξία.

Συνεργεία της τοπικής αυτοδιοίκησης δίνουν μάχη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων ενώ το ευτύχημα είναι ότι μετά το ξέσπασμα του καιρού ακολούθησαν ηλιόλουστες ώρες.

 

 

 

 

πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

SOCIAL

9,593ΥποστηρικτέςΚάντε Like
76ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ