20.4 C
Arta
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Η Μητρόπολη Άρτας απαντά για το κόστος του δείπνου

Ανακριβείς χαρακτηρίζει η Μητρόπολη Άρτας τις πληροφορίες που ανεβάζουν στις δέκα χιλιάδες το κόστος του δείπνου που θα δοθεί με αφορμή την ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη.

Σε ανακοίνωσή της, μιλά για δημοσιεύματα που σκοπό έχουν την παραπλάνηση του ευσεβούς λαού και τη δημιουργία εντυπώσεων, όμως αποφεύγει να κάνει γνωστό το κόστος της τελετής.

Αναφέρει δε ότι το δείπνο θα γίνει όπως ορίζουν οι κανόνες ευγένειας και σεβασμού…

Στην ανακοίνωση σημειώνεται:

Kαθημερινώς η Ιερά Μητρόπολις Άρτης διαθέτει μέσω του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της και της “κατηργημένης” -κατ’ άλλους- Κοινωνικής Δομής της Τράπεζας Τροφίμων, σημαντικά χρηματικά ποσά και είδη καθημερινής ανάγκης σε αρκετούς συνανθρώπους μας.

Ο Προϋπολογισμός της φιλανθρωπικής δράσης της Μητροπόλεώς μας φτάνει ετησίως το ποσό των 600.000,00 Ευρώ, ενώ από την Τράπεζα τροφίμων προμηθεύονται τα αναγκαία υλικά αγαθά περί τις 100 οικογένειες και πλέον κάθε μήνα. Κι όλα αυτά με καταγεγραμμένα επίσημα στοιχεία μέσω Προϋπολογισμών-Απολογισμών που συντάσσονται ετησίως και τα οποία είναι στη διάθεση κάθε καλόπιστου που θέλει να ενημερωθεί.

Τέλος, όσον αφορά την παράθεση του επίσημου γεύματος, αυτό θα γίνει ως ορίζουν οι κανόνες ευγένειας και σεβασμού προς το τιμώμενο πρόσωπο του νέου μας Επισκόπου και των φιλοξενούμενων επισκεπτών που θα τιμήσουν με την παρουσία τους την χαρμόσυνο ημέρα της τοπικής μας Εκκλησίας.

Όλοι, όταν έχουμε χαρά στο σπίτι μας, υποδεχόμαστε τους καλεσμένους μας και φροντίζουμε να τους προσφέρουμε ό,τι καλύτερο διαθέτουμε ακόμη και από το υστέρημά μας, γιατί αυτό αρμόζει και χαρακτηρίζει την Ηπειρώτικη ψυχή και φιλοξενία. Όλα τα υπόλοιπα είναι για εσωτερική κατανάλωση και δείχνουν, αν μη τι άλλο, μικροψυχία και μιζέρια.

 

 

 

 

 

πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

SOCIAL

9,593ΥποστηρικτέςΚάντε Like
76ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ