Το ότι η φόρτιση του τηλεφώνου σας ανά μικρά χρονικά διαστήματα μπορεί να μειώση τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, είναι ΜΥΘΟΣ!
Μία άλλη παρερμηνία είναι να φορτίζουμε τα τηλεφωνά μας όταν η μπαταρία τους έχει τελειώσει σχεδόν όλη.
Σύμφωνα με την Cadex όμως, μια εταίρια που κατασκευάζει μπαταρίες κινητών τηλεφώνων:
Τα ιόντα λιθίου στις μπαταρίες έχουν τα «όριά» τους. Και αν αυτά υπερφορτώνονται, η διάρκεια ζωής της μπαταρίας σας στο τέλος θα ελαττωθεί, το οποίο μας φέρνει στο επόμενο βήμα, που είναι πολύ σημαντικό.
Αποσυνδέστε το τηλέφωνό σας όταν είναι πλήρως φορτισμένο.
Για τον άνθρωπο, το άγχος μπορεί να προκαλέσει πολλές βλάβες στην υγεία του. Έτσι και με την υπερφόρτιση, δεν είναι καλό να «στρεσάρετε» τη μπαταρία του τηλεφώνου σας. Όταν αποσυνδέεται ο φορτιστής είναι σαν «να χαλαρώνετε μετά από μια κουραστική άσκηση». Πως θα ήταν αν δεν σταματούσε ποτέ αυτή η «άσκηση»;
Επίσης, οι μπαταρίες λιθίου δε χρειάζεται να είναι πλήρως φορτισμένες, επειδή η υψηλή τάση μπορεί να «στρεσάρει» τη μπαταρία, με αποτέλεσμα να φθαρεί μακροχρόνια.
Η μπαταρία σας σίγουρα θα είναι πιο «χαρούμενη» αν την φορτίζετε ανά τακτά διαστήματα, αντί για όταν αδειάσει. Μάλιστα, είναι καλύτερα να φορτίζετε το τηλέφωνό σας όταν αδειάζει το 10% της μπαταρίας του.