Η κατάσταση με τη διαπραγμάτευση, θυμίζει μέρες του 2015 τόνισε ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλης Κεφαλογιάννης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».
«Έχει καθυστερήσει πάρα πολύ η αξιολόγηση και έχει πολύ μεγάλο κόστος για την ελληνική κοινωνία. Μας θυμίζει μέρες του 2015. Αν η Ελλάδα συνεχίσει αυτή τη συζήτηση για εσωτερική κατανάλωση περισσότερο και για εσωτερικές ισορροπίες και ιδεοληπτικές προσεγγίσεις της σημερινής κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, κινδυνεύουμε να ζήσουμε τις ημέρες του 2015», ανέφερε ο κ. Κεφαλογιάννης.
«Τον Ιούλιο», πρόσθεσε, «η Ελλάδα χρειάζεται 5 δισ. ευρώ. Αυτά τα χρήματα δεν μπορούμε να τα βρούμε από τα ελληνικά ταμεία, από τα ελληνικά έσοδα. Αν η Ελλάδα δεν μπορεί να πληρώσει τα ομόλογά της τον Ιούλιο, σημαίνει ότι θα έχει πιστωτικό γεγονός. Δηλαδή θα πάμε για χρεοκοπία, για άτακτη χρεοκοπία».
«Η κυβέρνηση για άλλη μια φορά θα τα υπογράψει όλα χωρίς καν να τα διαβάσει στο τέλος», σημείωσε ο κ. Κεφαλογιάννης και υπογράμμισε πως αυτό που πρέπει να γίνει είναι «η Ελλάδα να βγει αξιοπρεπώς και με εθνική κυριαρχία στις αγορές».
«Πρέπει να δείξουμε ότι έχουμε μια εικόνα οικονομίας τέτοια που μπορούν να μας εμπιστευτούν. Αυτό για να το κάνουμε πρέπει να δείξουμε την εικόνα του καλού και συνετού οικογενειάρχη. Δηλαδή να ζούμε με αυτά που βγάζουμε και τα υπόλοιπα να είναι επενδύσεις», επισήμανε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ.
«Το πρόβλημα δεν είναι να μειώνεις συνέχεια μισθούς και συντάξεις και να κλαίμε συνέχεια πάνω από το χυμένο γάλα. Η ιστορία όλη είναι να μπορούμε να δημιουργήσουμε νέο πλούτο», συμπλήρωσε ο κ. Κεφαλογιάννης.
Σε ό,τι αφορά τη συζήτηση στη Βουλή για τη συγκρότηση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης για τον Γιάννο Παπαντωνίου, ο κ. Κεφαλογιάννης -μεταξύ άλλων- ανέφερε: «Εμείς θα ψηφίσουμε υπέρ οποιαδήποτε προανακριτικής επιτροπής. Αλλά αυτά είναι τα παραμύθια του συστήματος. Είναι πολυπαιγμένα έργα. Αρχίζουν να αγγίζουν τα όρια του γελοίου. Δεν τα κάναμε πέντε φορές για το Βατοπέδι; Δεν έπεσε η κυβέρνηση του Καραμανλή εξαιτίας αυτού του υποτιθέμενου θέματος; […] Μακάρι να βγουν αποτελέσματα, αλλά μπορεί η Ελλάδα να λειτουργεί μόνο μ’ αυτή την ιστορία;».
Υπογράμμισε, δε, ότι «δεν μπορεί κάθε φορά που ζορίζεται η κυβέρνηση να ξεκινάει ένα θέμα πολυπαιγμένο εδώ και 20 χρόνια» και πρόσθεσε: «Βεβαίως να γίνει αλλά δεν μπορεί να είναι το κέντρο της συζήτησής μας αυτό το πράγμα».