20.4 C
Arta
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

ΚΚΕ ΑΡΤΑΣ:Το ίδιο δημαγωγικό τροπάρι για τις γερμανικές οφειλές

Να «ψαρέψει σε θολά νερά» επιχείρησε ο πρωθυπουργός κατά την παρουσία του στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης που γίνονται κάθε χρόνο στο Κομμένο Αρτας για τους 317 Ελληνες που σφαγιάστηκαν από τα κατοχικά γερμανικά στρατεύματα τη 16η Αυγούστου του 1943. Υποστήριξε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να διεκδικήσει τις γερμανικές αποζημιώσεις, όταν έχει κάνει απολύτως σαφές το προηγούμενο διάστημα ότι σκοπεύει να στείλει στις ελληνικές καλένδες το λαϊκό αίτημα για την απόδοση των γερμανικών οφειλών.

Αυτό φάνηκε τόσο κατά την παρουσία της έκθεσης της Διακομματικής Επιτροπής για τη Διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών, πριν λίγες μέρες, όσο κι απ’ την κωλυσιεργία της κυβέρνησης να απαντήσει στο ερώτημα της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου για το αν προτίθεται να προβεί σε τέτοια διεκδίκηση, ερώτημα που προέκυψε μετά από σχετική αναφορά της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ.

Στο πλαίσιο αυτό και ενώ ήδη έχει περάσει 1,5 χρόνος διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κατά τον οποίο δεν έγινε καμία επίσημη ενέργεια για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων ο πρωθυπουργός, κατέφυγε στα προσφιλή του «θα» αναφέροντας στην ομιλία του ότι «η Ελληνική Δημοκρατία θα πράξει ό,τι απαιτείται σε διπλωματικό πρωτίστως και αν χρειαστεί και σε νομικό επίπεδο, προκειμένου να εκπληρωθεί αυτό το ιστορικό χρέος». Κάλεσε, μάλιστα, σε συνεννόηση την κυβέρνηση της Γερμανίας, λέγοντας ότι «είναι πλέον καιρός και η γερμανική κυβέρνηση, σε κλίμα συνεννόησης και καλής πίστης, να αναγνωρίσει ότι το θέμα είναι ανοικτό και επιτέλους να καθίσει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης», ενώ για να κρύψει τη μέχρι τώρα απραξία της κυβέρνησης, ισχυρίστηκε πως«για τη διεκδίκηση των γερμανικών επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου, η χώρα μας για πρώτη φορά έχει συγκροτημένη εθνική στρατηγική».

Επίσης ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να υπερασπιστεί την ασκούμενη πολιτική και την ΕΕ των μονοπωλίων ισχυριζόμενος ότι «θα συνεχίσουμε να δίνουμε μάχες, μέσα σ’ ένα ομιχλώδες σήμερα και σκληρό τοπίο στην Ευρώπη, μάχες για τον ανθρωπισμό και την αλληλεγγύη των χωρών και των λαών».

Το έγκλημα των ναζί κατά του Κομμένου και των άλλων μαρτυρικών πόλεων εξακολουθεί και σήμερα ακόμα να στοιχειώνει το λαό μας. Είναι ακόμα πιο επίκαιρο και αναγκαίο σήμερα να καταδικάσει και να απομονώσει ο λαός τα σύγχρονα πνευματικά και πολιτικά τέκνα του Ναζισμού και του Φασισμού. Αυτούς που τους έβγαλε από τις τρύπες τους η ανάγκη του κεφαλαίου για συμμάχους. Τους χρυσαυγίτες υμνητές του Χίτλερ που γεννά και υποθάλπει το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα στην πατρίδα μας. Του είναι απαραίτητοι για τη διάσπαση της εργατικής τάξης, για την ισοπέδωση λαϊκών δικαιωμάτων και κατακτήσεων. Κατάλληλοι για το παρακρατικό χτύπημα του εργατικού και κομμουνιστικού κινήματος. Οσο τους χρειάζονται οι καπιταλιστές θα τους ενισχύουν ποικιλότροπα

Το ΚΚΕ εξοπλισμένο με την πείρα των πολύχρονων παρεμβάσεων του (ερωτήσεις και επερωτήσεις στο Ελληνικό κοινοβούλιο, επιστολές στους Προέδρους και πρωθυπουργούς της Γερμανίας, κοινή επιστολή της ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας και της ΠΕΑΕΑ προς τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ και τις μόνιμες αντιπροσωπείες των κρατών-μελών της, τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τις πρεσβείες των κρατών – μελών της ΕΕ στην Ελλάδα) συνεχίζει τη δράση του για την διεκδίκηση των Γερμανικών Επανορθώσεων- Αποζημιώσεων αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα για την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος του λαού μας και απαιτεί από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να διεκδικήσει την ικανοποίηση των συγκεκριμένων απαιτήσεων, όπως απαιτούσε και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

SOCIAL

9,593ΥποστηρικτέςΚάντε Like
76ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ