19.8 C
Arta
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Κτηνιατρική Πρέβεζας: Καμία αποζημίωση για τα ζώα που νοσήσουν από οζώδη δερματίτιδα – Συνέπειες και στις επιδοτήσεις

Καμία αποζημίωση δεν θα δικαιούνται οι ιδιοκτήτες ζώων που θα νοσήσουν από την οζώδη δερματοπάθεια (αποζημίωση για τα θανατωθέντα βοοειδή και για τα έξοδα θανάτωσης και καταστροφής), ενώ για όσους δεν συμμορφωθούν με την κείμενη νομοθεσία, που προβλέπει τον εμβολιασμό, θα επιβληθούν διοικητικές και ποινικές κυρώσεις.

Αυτό τονίζει με ανακοίνωσή του το Τμήμα Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πρέβεζας:

Σας ενημερώνουμε ότι ο εμβολιασμός κατά της Οζώδους Δερματίτιδας των Βοοειδών για την ΠΕ Πρέβεζας έχει ήδη ξεκινήσει σύμφωνα με την αριθμ. 1957/75780/01-07-2016 Απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, η οποία και προβλέπει :

1)    Υποχρεωτικό καθολικό εμβολιασμό των βοοειδών

2)    Αυστηρή τήρηση μέτρων βιοασφάλειας

3)    Ενημερωμένο μητρώο εκμετάλλευσης και πλήρης ατομική σήμανση των ζώων Παρακαλούμε όπως συμμορφώνεστε άμεσα (εντός 5 ημερών) με τα ανωτέρω προκειμένου να αποφύγετε διοικητικές και ποινικές κυρώσεις, όπως αυτές προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία.

Παράλληλα σας ενημερώνουμε ότι δε θα δικαιούστε καμία αποζημίωση σε περίπτωση που τα ζώα νοσήσουν (αποζημίωση για τα θανατωθέντα βοοειδή και για τα έξοδα θανάτωσης και καταστροφής). Θα γίνεται επίσης αυτόματα ενημέρωση στον ΟΠΕΚΕΠΕ για όσους δεν εμβολιάσουν, με συνέπειες στις επιδοτήσεις σας.

 

 

 

 

πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

SOCIAL

9,593ΥποστηρικτέςΚάντε Like
76ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ