Με την επισημοποίηση της απαγκίστρωσης από τη μονοθεματική αντιπολίτευση για τις τηλεοπτικές άδειες και τη στροφή στην οικονομία που είχε προαναγγείλει το newsbeast προχωρά στην νέα αντιπολιτευτική στρατηγική του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Στο επιτελείο του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογραμμίζουν πως το αίτημα των εκλογών ως λύτρωση για τη χώρα, όπως τόνισε και ο Μακάριος Λαζαρίδης, θα παραμείνει, με τη ΝΔ ωστόσο να στρέφεται στα πραγματικά προβλήματα και τα αδιέξοδα στο μέτωπο της οικονομίας.
Έτσι, ήδη από την Τετάρτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνάντηση που είχε με το δ.σ. του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος υπογράμμισε πως «η πτώση που οφείλεται στην κρίση εμπιστοσύνης, στη μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών και στην υπερφορολόγηση. Όλα αυτά, δηλαδή, που επέβαλε αυτή η ιδεοληπτική και ανίκανη κυβέρνηση», υπογραμμίζοντας πως «δεν πάει άλλο, η χώρα χρειάζεται πολιτική αλλαγή».
Σε αυτό το μήκος κύματος αναμένεται να κινηθεί το προσεχές διάστημα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης με συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη να αναφέρουν πως θα δοθούν απαντήσεις στα αδιέξοδα και την οικονομική κρίση με αιχμή του δόρατος τη Συμφωνία Αλήθειας. «Απαιτείται εθνική αναγέννηση» σημειώνουν από το περιβάλλον του κ. Μητσοτάκη, δίνοντας το «μανιφέστο» της Πειραιώς που θα αποτελέσει και το βασικό σύνθημα στις επικείμενες περιοδείες ανά την Ελλάδα.
Οι περιοδείες σύμφωνα με πληροφορίες θα επικεντρωθούν στα «παραγωγικά κύτταρα» της χώρας, τα οποία παρά τις αλλεπάλληλες επιβαρύνσεις τόσων ετών, βρίσκονται πλέον στα πρόθυρα της κατάρρευσης από τα πρόσθετα βάρη που τους φόρτωσε η κυβέρνηση Τσιπρα – Καμμένου.
Εν αναμονή της τροπολογίας Παππά
Την ίδια ώρα πάντως ακόμα θολό δείχνει το τοπίο αναφορικά με τη στάση που θα τηρήσει η ΝΔ για το ΕΣΡ, με κορυφαία στελέχη της, όπως ο Κωστής Χατζηδάκης να τονίζουν πως «πρώτα πρέπει να δούμε τη νομοθετική ρύθμιση και μετά θα αποφασίσουμε», αφήνοντας παράθυρο συγκρότησης της Ανεξάρτητης Αρχής.
Παράλληλα ωστόσο το Μοσχάτο με σχετική διαρροή επανέφερε τον απαράβατο όρο να αποσυρθούν όλα τα άρθρα του νόμου Παππά και να επανέλθουν πλήρως οι αρμοδιότητες στο ΕΣΡ για να μπορέσει να υπάρξει συναίνεση. Αναφορικά δε με τη σιγουριά του αρμόδιου υπουργού στη χθεσινή του συνέντευξη για τη συγκρότηση του ΕΣΡ, συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη κάνουν λόγο για κίνηση τακτικής από πλευράς της κυβέρνησης.
Ιδιαίτερη αξία πάντως έχει και η στάση του πρώην προέδρου της ΝΔ, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, γύρω από τον οποίο συνασπίζονται πολλά γαλάζια στελέχη, με τον πρώτο να εκτιμά ότι πρέπει να λάβει τέλος η διένεξη και να υπάρξει συγκρότηση του ΕΣΡ, διευκρινίζοντας ωστόσο μέσω συνεργατών του ότι δεν ακολουθεί διαφορετική γραμμή από αυτή της ηγεσίας.