19.3 C
Arta
Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου, 2024

Περίεργη η νέα τακτική του ΔΝΤ για την Ελλάδα

Οι εκπρόσωποι της Κομισιόν, της ΕΚΤ, και του ESM μπορεί να ολοκληρώνουν την παρουσία τους στην Αθήνα αύριο αλλά η αποστολή του ΔΝΤ υπό την Ντέλια Βελκουλέσκου θα μείνει για περαιτέρω «ξεσκόνισμα».   Από Δευτέρα η Βελκουλέσκου και τα υπόλοιπα στελέχη του ΔΝΤ θα ξεκινήσουν την επισκόπηση της ελληνικής οικονομίας για να συνταχθεί στη συνέχεια η ετήσια έκθεση που προβλέπει το καταστατικό του Ταμείου όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τζερι Ράις.

Ο κ. Ράις που απέφυγε να μπει σε κόντρα με τον Γ. Κατρούγκαλο αλλά χρησιμοποίησε επιδεικτικά τον όρο «τρόικα», όταν ρωτήθηκε ξανά για τις αλλαγές στα εργασιακά και τις θέσεις του Ταμείου υπαινίχθηκε σκληρό δεύτερο γύρο. Οπως είπε « οι εργασιακές αλλαγές είναι κάτι που θα τεθεί υπό εξέταση κατά τη δεύτερη αξιολόγηση του προγράμματος του ESM» και «σίγουρα θα απασχολήσει την σε βάθος αξιολόγηση που θα γίνει για την κατάρτιση της έκθεση του άρθρου 4».

Πάντως ο κ. Ράις επιβεβαίωσε σήμερα για πρώτη φορά με εύγλωττο τρόπο ότι η Ελλάδα θα είναι στην ατζέντα των συζητήσεων κατά την ετήσια σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσιγκτον στις αρχές Οκτωβρίου, γεγονός που επιβεβαιώνει τα σχετικά ρεπορτάζ που εδώ και καιρό περιγράφουν την συγκεκριμένη σύνοδο ως ένα ακόμα κρίσιμο ορόσημο στην πολυετή πορεία της ελληνικής κρίσης χρέους από το 2010 μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες επίκειται η σύγκληση του περίφημου Washington Group  – μετέχουν Κριστίν Λαγκάρντ και Πολ Τόμσεν από ΔΝΤ, ο Μ. Ντράγκι και Μ. Κερέ από ΕΚΤ ο Π. Μοσκοβισί και Μ. Μπούτι (Κομισιόν)  Γ. Ντάισελμπλουμ και Τ. Βίζερ (Eurogroup) και υπουργοί Οικονομικών της Γερμανίας, Β. Σόιμπλε και της Γαλλίας, Μ. Σαπέν.

 

 

 

 

 

πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

SOCIAL

9,593ΥποστηρικτέςΚάντε Like
76ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ