Παρά το γεγονός ότι όλοι οι άνθρωποι μπορούν να λάβουν την απαραίτητη ημερήσια ποσότητα ασβεστίου, καλίου και πρωτεϊνών από τα φρούτα και τα λαχανικά, η γαλακτοκομική βιομηχανία έχει δαπανήσει δισεκατομμύρια δολάρια για να πείσει τους καταναλωτές ότι έχουν απόλυτη ανάγκη το γάλα.
Τις τελευταίες δεκαετίες, επικράτησε η ιδέα ότι πρέπει να πίνουμε πολύ γάλα για να είμαστε υγιείς. Όμως, από πού προέκυψε αυτή η ιδέα; Όταν, μάλιστα, το 1/4 των ανθρώπων δεν μπορεί να πιει ούτε γουλιά γάλα, καθώς έχει δυσανεξία; Πώς αυτή η ισχυρή βιομηχανία, με τη στήριξη των κυβερνήσεων καθόρισε τι είναι υγιεινό για εμάς, χωρίς εμάς;