22.1 C
Arta
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ και Μπάρκας απαντούν στους γονείς της Φιλιππιάδας

Την ολομέτωπη επίθεση προς τους γονείς του 2ου Δημοτικού Σχολείου Φιλιππιάδας επέλεξε για να απαντήσει η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας, ενώ εντελώς διαφορετικούς τόνους ακολουθεί ο βουλευτής του Νομού Κώστας Μπάρκας, ο οποίος μάλλον δεν θέλει να ρίξει λάδι στη φωτιά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει το κείμενο του Συλλόγου Γονέων, θλιβερό και επονείδιστο, κάνει λόγο για ξενοφοβικά πρότυπα που προσβάλλουν την περιοχή και καλεί τους πολίτες να απομονώσουν τέτοιες ενέργειες.

«Ενέργειες σαν αυτές, που προαναγγέλλονται από το εν λόγω κείμενο , εκπορεύονται από ξενοφοβικά πρότυπα και ντροπιάζουν τα πολιτισμικά μας ήθη, μιας περιοχής, όπως ο Νομός Πρέβεζας, που έχει γνωρίσει τον πόνο της προσφυγιάς από αλλοτινές εποχές στο πετσί του.

Καλούμε τους πολίτες να καταδικάσουν και να απομονώσουν παρόμοιες ενέργειες, συντασσόμενοι με αλληλεγγύη στις προσπάθειες των υπευθύνων για την εκπαίδευση των μικρών μας επισκεπτών, που και εμβολιασμένοι είναι και ομόθρησκοι-πολλοί από αυτούς. Η μισαλλοδοξία και ο ρατσισμός δεν ταιριάζει στους Έλληνες», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Εντελώς διαφορετικό ύφος πάντως επέλεξε για να απαντήσει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας, ο οποίος αποφεύγει την ευθεία αντιπαράθεση με τον Σύλλογο και τους γονείς που αντιδρούν.

Έτσι εξαίρει την αλληλεγγύη που έχουν δείξει οι κάτοικοι της Φιλιππιάδας και τονίζει ότι η πρόσβαση στην παιδεία και τη γνώση είναι στοιχείο ατομικής και συλλογικής ελευθερίας και προόδου.

«Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, όπως και η ίδια η Βουλή, έχουν συζητήσει το ζήτημα της πρόσβασης των παιδιών των προσφύγων στην παιδεία και της ενσωμάτωσής τους στο ελληνικό σύστημα εκπαίδευσης, για όσο καιρό φιλοξενούνται στην χώρα μας. ….
Εν κατακλείδι, η διαχείριση του προσφυγικού μέρα με τη μέρα βελτιώνεται και δε συντρέχει κανένας κίνδυνος για τους πολίτες της Φιλιππιάδας και της Ηπείρου.

Κάνουμε το καθήκον μας, ανακουφίζοντας τον πόνο των προσφύγων που φιλοξενούνται στην περιοχή μας. Γιατί, εμείς έτσι έχουμε μάθει. Και αυτός είναι ο πολιτισμός μας, όταν έχουμε στη χώρα μας ανθρώπους αδύναμους, ανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια», αναφέρει ο κ. Μπάρκας.

 

 

 

 

 

 

πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

SOCIAL

9,593ΥποστηρικτέςΚάντε Like
76ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ