Γιατί όμως σε ορισμένους ανθρώπους ο παράμεσος είναι μακρύτερος από τον δείκτη και τι συνεπάγεται αυτή η ανατομική διαφορά για τον χαρακτήρα των ανθρώπων αυτών;
Για την ακρίβεια υπάρχουν τρεις περιπτώσεις: Ο παράμεσος να είναι μεγαλύτερος, μικρότερος ή ίσος με τον δείκτη. Ας δούμε αναλυτικά και τις τρεις αυτές περιπτώσεις.
Τι συμβαίνει όταν ο παράμεσος είναι πιο μακρύς από τον δείκτη
Λέγεται ότι οι άνθρωποι με μακρύτερο παράμεσο είναι πιο εμφανίσιμοι και ελκυστικοί από τους υπόλοιπους. Επίσης είναι πιο επιθετικοί και αναλαμβάνουν περισσότερα ρίσκα.
Τα συνηθέστερα επαγγέλματα που ακολουθούν τα άτομα αυτά είναι μηχανικοί, ερευνητές ή στρατιωτικοί, ενώ είναι πολύ καλοί στα πνευματικά παιχνίδια όπως πχ το σκάκι ή τα σταυρόλεξα.
Σύμφωνα με κάποιους ερευνητές οι άνθρωποι με μακρύτερο παράμεσο γίνονται πιο επιτυχημένοι επαγγελματικά και κερδίζουν περισσότερα χρήματα.
Τι συμβαίνει όταν ο παράμεσος είναι πιο κοντός από τον δείκτη
Οι άνθρωποι που διαθέτουν πιο κοντό παράμεσο σε σχέση με τον δείκτη τους, πιστεύεται ότι έχουν ιδιαίτερα υψηλή αυτοεκτίμηση, γεγονός που τους κάνει και πιο ναρκισσιστές σε σχέση με τους υπόλοιπους.
Γενικά, οι άνθρωποι αυτοί είναι πιο εσωστρεφείς και κλειστοί, και κατά κάποιο τρόπο θα λέγαμε ότι απολαμβάνουν να είναι μόνοι. Για αυτό, όταν το πετυχαίνουν δεν τους αρέσει να τους ενοχλούν.
Αν και τους αρέσει να τους αγαπούν και να τους φροντίζουν, οι ίδιοι δεν είναι ιδιαίτερα εκδηλωτικοί, ενώ αναλαμβάνουν και λιγότερες πρωτοβουλίες στις σχέσεις τους με το άλλο φύλο.
Τι συμβαίνει όταν ο παράμεσος και ο δείκτης είναι ίσοι
Τα άτομα που έχουν δείκτη και παράμεσο του ίδιου μήκους είναι κατά κανόνα πιο ισορροπημένα και συνεργάσιμα με τους άλλους ανθρώπους γύρω τους. Για αυτό και σε γενικές γραμμές τα πηγαίνουν καλά με όλους.
ενικά τους αρέσει πολύ η ηρεμία και απεχθάνονται φανατικά τις συγκρούσεις. Είναι πιο πιθανό να είναι πιστοί εραστές (σε σχέση με τους υπόλοιπους), ενώ γενικά φέρονται στους συντρόφους τους με φροντίδα και ευγένεια.
Όλα αυτά καθορίζονται από την εμβρυακή μας ηλικία, καθώς το μέγεθος του τέταρτου δακτύλου μας εξαρτάται, σύμφωνα πάντα με τους ειδικούς, από την ποσότητα της τεστοστερόνης την οποία απορροφήσαμε ως έμβρυα.
Γενικά είναι γνωστό ότι η τεστοστερόνη προάγει την ανάπτυξη των περιοχών του εγκεφάλου που σχετίζονται με τις μαθηματικές ικανότητες, ενώ αντίθετα τα οιστρογόνα σχετίζονται περισσότερο με τις λεκτικές ικανότητες.
Έτσι, το μέγεθος των δακτύλων αποδεικνύεται κατά κάποιον τρόπο προφητικό…