19.8 C
Arta
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024

Ορειβατικός Σύλλογος Άρτας: 21-22/10: Διάσχιση Τζουμέρκων – Τραβερσάροντας στις ορθοπλαγιές

Μια από τις πιο δημοφιλής εξορμήσεις του συλλόγου μας είναι η διάσχιση Τζουμέρκων, αυτή τη φορά όμως αποφασίσαμε να κινηθούμε σε άγνωστα σε πολλούς μονοπάτια τα οποία κινούνται στις ορθοπλαγιές του επιβλητικού όγκου. Δύο απαιτητικές μέρες που θα χαρίσουν στους συμμετέχοντες αξέχαστες εικόνες ενώ θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν ένα ακόμα μέρος των Τζουμέρκων.

1η μέρα 21/10: Ξεκινάμε νωρίς το πρωί από την Άρτα και κατευθυνόμαστε προς το Βουργαρέλι από όπου και θα ξεκινήσει η πορεία μας. Αφού κινηθούμε για λίγο σε χωματόδρομο ξεκινάμε το ανηφορικό μονοπάτι με την ανεμπόδιστη θέα προς την κοιλάδα του Αχελώου για να φτάσουμε στην κορυφή Σκλάβα στα 2.088μ μετά από περίπου 3 ώρες. Από εκεί αφήνουμε σιγά σιγά τη νότια πλευρά των Τζουμέρκων και κινούμαστε προς τις στάνες Κυψέλης και στη συνέχεια τις στάνες Ράμιας για να φτάσουμε στη θέση Μαύρο Νερό κάτω από την ψηλότερη κορυφή των Τζουμέρκων το Καταφίδι. Πλέον κοιτάζουμε δυτικά προς την κοιλάδα του Αράχθου και το Ξηροβούνι μια θέα που θα μας συντροφεύσει μέχρι τη θέση Μπαλκόνι Αλώνι και το Καταφύγιο Καταρράκτη όπου και θα περάσουμε τη νύχτα.

Βαθμός Δυσκολίας: 3

Ώρες πορείας: περίπου 10

2η μέρα 22/10: Νωρίς το πρωί αφήνουμε πίσω μας το καταφύγιο Καταρράκτη και κινούμαστε προς ένα από τα πιο γνωστά μονοπάτια των Τζουμέρκων τη Σκάλα Σταμάτη. Ένα μονοπάτι χτισμένο που σχεδόν αιωρείται πάνω από τις ορθοπλαγιές του βουνού. Αφού περάσουμε τη Σκάλα Σταμάτη συνεχίζουμε στα “Ζωνάρια” για να φτάσουμε στο εκκλησάκι της Παλιάς Αγίας Παρασκευής χτισμένο σε έναν απόκρημνο αυχένα. Από εκεί τραβερσάρουμε αρκετά πιο χαμηλά για να φτάσουμε σε ένα σχετικά άγνωστο μονοπάτι που θα μας οδηγήσει στην κορυφή της Στρογγούλας. Αφού κατακτήσουμε και αυτή την κορυφή θα αρχίσουμε να χάνουμε ύψος για να “πέσουμε” στο καταφύγιο Πραμάντων και από εκεί στο μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής Πραμάντων.

Βαθμός Δυσκολίας: 3

Ώρες πορείας: περίπου 10

Δεν ξεχνάμε να πάρουμε φακό κεφαλής

Υπεύθυνος εξόρμησης: Χρήστος Νούτσος (τηλ. 6973219624)

Διανυκτέρευση: στο καταφύγιο Καταρράκτη ή σε σκηνές (δεν υπάρχει όχημα υποστήριξης)

Αναχώρηση: Σάββατο 6:30 από το δημοτικό πάρκινγκ στην πλατεία Ζέρβα

Δικαίωμα συμμετοχής στην εξόρμηση έχουν τα μέλη του συλλόγου, μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων, καθώς και τα δόκιμα μέλη. Ως δόκιμα μέλη έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε τρεις (3) εξορμήσεις και στη συνέχεια θα πρέπει να εγγράφονται ως μέλη.

Πληροφορίες για τον απαραίτητο εξοπλισμό μπορείτε να βρείτε εδώ και τον κανονισμό αναβάσεων εδώ.

Για τη συμμετοχή στην εξόρμηση είναι απαραίτητη η επικοινωνία με τον αρχηγό και η φυσική παρουσία στο γραφείο του συλλόγου.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 26810-28030 κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 9 με 10 το απόγευμα ή ελάτε τις ίδιες ώρες στο γραφείο του συλλόγου Αμβρακίας 38 στην Άρτα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

SOCIAL

9,593ΥποστηρικτέςΚάντε Like
76ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ