19.8 C
Arta
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Ορειβατικός Σύλλογος Άρτας: 2/03 Θωμάς Νταβαρίνος – ο πρώτος Έλληνας που ολοκλήρωσε επιτυχώς την κατάκτηση του Dhaulagiri (8.167m) στο Νεπάλ

Στις 2 Μαρτίου ο ΕΟΣ Άρτας θα φιλοξενήσει τον Θωμά Νταβαρίνο, τον πρώτο Έλληνα που ανέβηκε στο Dhaulagiri με υψόμετρο 8.167m, η οποία βρίσκεται στο Νεπάλ. Μέσα από εικόνες και βίντεο θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε και εμείς πως γίνεται μια ανάβαση σε ένα τόσο ψηλό βουνό, τι χρειάζεται να έχει κάποιος μαζί του αλλά και τους κινδύνους που ελλοχεύουν.

Ο Θωμάς Νταβαρίνος κατάγεται και ζει στα Τοπόλιανα Ευρυτανίας και είναι πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Αγράφων. Στο βιογραφικό του θα βρούμε επιτυχημένες αναβάσεις σε βουνά του εξωτερικού όπως στις Άλπεις και στην Κεντρική Ασία καθώς και στην ψηλότερη κορυφή της Νότιας Αμερικής την Aconcagua (6.962μ). Επιπλέον βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των αγώνων που γίνονται για την προστασία των Αγράφων ενώ έχει ανοίξει πληθώρα αναρριχητικών διαδρομών στην περιοχή.

Η κορυφή του Νταουλαγκίρι βρίσκεται στα 8.167 στα Ιμαλαΐα και είναι το 7ο ψηλότερο βουνό στον κόσμο. Έχει χαρακτηριστεί ως το «καταραμένο βουνό των Ελλήνων» μιας και από 6 συνολικά ελληνικές προσπάθειες που έχουν γίνει για την κατάκτηση της κορυφής του 3 Έλληνες έχουν χάσει τη ζωή τους: ο Αντώνης Συκάρης, ο Μπάμπης Τσουπράς και ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο Αντώνης Σύκαρης παρότι κατάφερε να ανέβει στην κορυφή, βάση κανονισμού για να καταχωρηθεί στο βιβλίο η ανάβαση έπρεπε να επιστρέψει στο camp3.

Η παρουσίαση  θα γίνει στο Εμπορικό Επιμελητήριο Άρτας στις 19:00

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

SOCIAL

9,593ΥποστηρικτέςΚάντε Like
76ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ