19.8 C
Arta
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

Ορειβατικός Σύλλογος Άρτας: 1-2/06 Διάσχιση Γράμμου: Πληκάτι Μαύρη Πέτρα – Τσούκα Πετσίκ (2.520μ) – Γκιστόβα – Γράμμουστα

Σε ένα ιδιαίτερο βουνό, όχι μόνο από πλευράς ορειβατικού ενδιαφέροντος αλλά και ιστορικού περιεχομένου, θα γίνει η επόμενη εξόρμηση του συλλόγου μας. Ο εμβληματικός ορεινός όγκος του Γράμμου δεσπόζει ανάμεσα από τους νομούς Ιωαννίνων και Καστοριάς στα σύνορα με την Αλβανία. Η Τσούκα Πέτσικ, η ψηλότερη κορυφή του Γράμμου, γνωστή και ως “2520” τον καθιστά το 4ο ψηλότερο βουνό της χώρας μας.

Αφετηρία μας το χωριό Πληκάτι από όπου ακολουθούμε ανηφορικό μονοπάτι το οποίο θα μας οδηγήσει σε διάσελο όπου υπάρχει χαρακτηριστικό φυλάκιο. Από το σημείο αυτό ξεκινάει το μονοπάτι που μας οδηγεί στην κορυφή Μαύρη Πέτρα. Από το σημείο αυτό και μετά ακολουθούμε το μονοπάτι της κορυφογραμμής το οποίο κινείται παράλληλα με τη χάραξη των ελληνοαλβανικών συνόρων και μας οδηγεί στην ψηλότερη κορυφή του Γράμμου την Τσούκα Πετσίκ (2.520μ). Από εδώ κινούμαστε βόρεια για να φτάσουμε στη Γκιστόβα την ψηλότερη αλπική λίμνη της Ελλάδας που βρίσκεται στα 2.350μ. συνεχίζουμε περπατώντας στα αχανή λιβάδια της κοιλάδας της Γράμμουστας από όπου εκβάλει ο Αλιάκμονας ο οποίος μέσα μετά από 300 χιλιόμετρα εκβάλλει στο Αιγαίο και καταλήγουμε στον ορεινό οικισμό Γράμμος του νομού Καστοριάς.

Βαθμός Δυσκολίας: 3

Ώρες πορείας: περίπου 11

Υπεύθυνη εξόρμησης: Μαρία Κίτσιου (τηλ. 6971935482)

Διανυκτέρευση σε σκηνές στο Πληκάτι, στο χωριό υπάρχει ξενώνας για όποιον θέλει να μείνει σε δωμάτιο.

Αναχώρηση: Σάββατο 15:00  από το δημοτικό πάρκινγκ στην πλατεία Ζέρβα

Δικαίωμα συμμετοχής στην εξόρμηση έχουν τα μέλη του συλλόγου, μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων, καθώς και τα δόκιμα μέλη. Ως δόκιμα μέλη έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε τρεις (3) εξορμήσεις και στη συνέχεια θα πρέπει να εγγράφονται ως μέλη.

Πληροφορίες για τον απαραίτητο εξοπλισμό μπορείτε να βρείτε εδώ και τον κανονισμό αναβάσεων εδώ.

Για τη συμμετοχή στην εξόρμηση είναι απαραίτητη η επικοινωνία με τον αρχηγό και η φυσική παρουσία στο γραφείο του συλλόγου.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 26810-28030 κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 9 με 10 το απόγευμα ή ελάτε τις ίδιες ώρες στο γραφείο του συλλόγου Αμβρακίας 38 στην Άρτα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

SOCIAL

9,593ΥποστηρικτέςΚάντε Like
76ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ