Ένα περιστατικό που πρέπει να επιστήσει τη προσοχή των αρχών της Πρέβεζας συνέβη σε Ταβέρνα της πόλης. Ιταλοί πήγαν στη γνωστή ψαροταβέρνα “Γκάφας”, ιδιοκτησίας του κ. Δημήτρη Ευθυμίου, έχοντας μαζί τους ένα ψάρι που είχαν ψαρέψει προηγουμένως και ζήτησαν από τους ιδιοκτήτες να το ψήσουν και να τους το σερβίρουν.
Ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας έμπειρος στα ψάρια, αντελήφθη αμέσως ότι πρόκειται για το τοξικό ψάρι Λαγοκέφαλος που ζει κυρίως στον Ινδικό και τον Ειρηνικό Ωκεανό ενώ μετά το 2003 εμφανίστηκε και στηΜεσόγειο, καθώς και στο Αιγαίο, ως λεσσεψιανός μετανάστης, μεταναστεύοντας δηλαδή από την Ερυθρά Θάλασσα μέσω της διώρυγας του Σουέζ στη Μεσόγειο.
Το συγκεκριμένο ψάρι ψαρεύτηκε στην Πάλαιρο κοντά. Η κατανάλωσή του, χωρίς να απομακρυνθούν πριν το μαγείρεμα μέρη του που περιέχουν τη δηλητηριώδη τοξίνη τετραδοτοξίνη, μπορεί να επιφέρει αναπνευστικές διαταραχές, ανεπάρκεια του κυκλοφορικού συστήματος, μυϊκή παράλυση και ακόμη και θάνατο.
Όπως ήταν λογικό ο ιδιοκτήτης κ. Ευθυμίου, δεν μαγείρεψε το λαγοκέφαλο και αρνήθηκε να σερβιριστεί στην γνωστή Πρεβεζάνικη Ταβέρνα το τοξικό ψάρι, μάλιστα έκανε και σχετική ανάρτηση στο facebook.
Επειδή τον τελευταίο καιρό γίνεται όλο και πιο συχνή η αλίευση του στα νερά της περιοχής μας, ίσως το Λιμενικό και οι Επαγγελματίες ψαράδες να πρέπει να κινητοποιηθούν και να κάνουν μία εκστρατεία ενημέρωσης καθώς είναι άμεσος ο κίνδυνος ερασιτέχνες ψαράδες να πιάσουν στο αγκίστρι τους το συγκεκριμένο ψάρι και χωρίς να το αντιληφθούν να το καταναλώσουν!