20.9 C
Arta
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Δήμος Πάργας: Εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για τη Μάχη της Σπλάντζας και την θυσία του οπλαρχηγού Κυριακούλη Μαυρομιχάλη

Κορυφώθηκαν οι επετειακές εκδηλώσεις μνήμης του Δήμου Πάργας προς τιμήν του οπλαρχηγού Κυριακούλη Μαυρομιχάλη, που έπεσε μαχόμενος στην Μάχη της Σπλάντζας στις 4/7/1822.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το πρωί του Σαββάτου στις 13/07/2024 στον λόφο της Αγίας Ελένης όπου τελέστηκε Επιμνημόσυνη Δέηση και ολοκληρώθηκαν το απόγευμα στην πλατεία « Κυριακούλης Μαυρομιχάλης» της Βαλανιδορράχης, παρουσία του Δήμαρχου Πάργας Νίκου Ζαχαριά, του Διοικητή 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγου Δημόκριτου Κωνσταταντάκου, του βουλευτή Πρέβεζας Κωνσταντίνου Μπάρκα, της Αντιδημάρχου Πολιτισμού Δήμου Ανατολικής Μάνης Ελένης  Δρακουλάκου , εκπροσώπων των Ενόπλων Δυνάμεων και της Αστυνομίας καθώς και η εκπρόσωπος του Δήμου Σουλίου Αντιδημάρχου  Φίλη Αντιγόνη και ο καθηγητής Πανεπιστήμιου κ. Κωνσταντίνου Χαράλαμπου.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν η Αντιπροσωπεία του Σώματος Απόδοσης τιμών Σουλίου και Μάνης και οι Χορευτικοί Σύλλογοι «Αχέρων» και «Ο Νάρκισσος».

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Γεώργιος Ζάκας.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πάργας τόνισε ότι ο αγώνας για την ελευθερία είναι πάντα επίκαιρος και διαρκής και είναι χρέος του καθενός μας να διαφυλάξει και να υπερασπιστεί το αγαθό της ελευθερίας.

Την παρουσίαση και τον συντονισμό της εκδήλωσης έγινε από την εκπαιδευτικό Ντάγκα Χριστίνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

SOCIAL

9,593ΥποστηρικτέςΚάντε Like
76ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ