19.8 C
Arta
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Άρτα: O «Πλούτος» του Αριστοφάνη μετά από 2.500 χρόνια στην καρδιά της πόλης

Δήμος Αρταίων – Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας – Εθνικό Θέατρο και «ΔΙΑΖΩΜΑ» ζωντάνεψαν το Αρχαίο Θέατρο Αμβρακίας.

Το απόγευμα της Κυριακής 28 Ιουλίου 2024, το Αρχαίο Θέατρο Αμβρακίας στην καρδιά της Άρτας, φιλοξένησε την παράσταση “Πλούτος” του Αριστοφάνη, από το Εθνικό Θέατρο. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία του Δήμου Αρταίων, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας του υπουργείου Πολιτισμού και του Σωματείου “ΔΙΑΖΩΜΑ”, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “Γνωριμία με Αρχαία Θέατρα της Ελλάδας”.

Η σύνδεση των Αρτινών πολιτών με την αρχαία ελληνική κωμωδία και τον πολιτιστικό πλούτο της χώρας μας με το εμβληματικό έργο του Αριστοφάνη, το γεμάτο από πολιτική σάτιρα και διαχρονικά μηνύματα, λειτούργησε καθοριστικά για την επιτυχία της παράστασης. Οι εξαίρετες ερμηνείες των ηθοποιών του Εθνικού Θεάτρου, μάγεψαν το κοινό.

Η πρωτοβουλία “Γνωριμία με Αρχαία Θέατρα της Ελλάδας” περιλαμβάνει τη σκηνική παρουσίαση του “Πλούτου” σε περισσότερα από 15 αρχαία θέατρα σε όλη την Ελλάδα, προσφέροντας την ευκαιρία να γνωρίσει το κοινό από κοντά τα σημαντικά αυτά μνημεία και να απολαύσει υψηλού επιπέδου πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Η συνεργασία του Δήμου Αρταίων, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας, του υπουργείου Πολιτισμού και του Σωματείου “ΔΙΑΖΩΜΑ” για την πραγματοποίηση της παράστασης στην Άρτα, αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας για την ανάδειξη και προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς μας, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της πολιτιστικής ταυτότητας και της τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

SOCIAL

9,593ΥποστηρικτέςΚάντε Like
76ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ