14.8 C
Arta
Σάββατο, 23 Νοεμβρίου, 2024

Νηστίσιμο κέικ καρότου.

Υλικά συνταγής
  • 1 φλιτζάνι καρότα
    χοντροτριμμένα
  • 1 φλιτζάνι μήλα
    χοντροτριμμένα
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι σπορέλαιο
  • 1 φλιτζάνι μαύρες
    σταφίδες
  • 1/2 φλιτζάνι του
    τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
  • 3 φλιτζάνια του
    τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κουταλάκι του γλυκού
    κανέλα
  • 1/3 του φλιτζανιού
    κονιάκ
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • ζάχαρη άχνη για το
    πασπάλισμα (προαιρετικά)
  •  
Εκτέλεση συνταγής
1.   Σε μία λεκάνη
ανακατεύετε το σπορέλαιο με τη ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτετε ένα ένα όλα
τα υλικά. Τελευταίο προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε. 

2.   Ρίχνετε το
μείγμα σε λαδωμένο ταψί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για
περίπου 1 ώρα. Πασπαλίζετε προαιρετικά με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε. 

icookgreek.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

SOCIAL

9,593ΥποστηρικτέςΚάντε Like
76ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ