Υλικά για 3 μερίδες:
1 φλιτζάνι βρασμένα
φασόλια λευκά ή κόκκινα
φασόλια λευκά ή κόκκινα
1 καρότο
½ κρεμμύδι, κομμένο σε
κύβους
κύβους
3 μικρές πατάτες
4 φρέσκα κρεμμυδάκια,
ψιλοκομμένα
ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι καλαμπόκι
7 κουταλιές
σούπας τριμμένη φρυγανιά
σούπας τριμμένη φρυγανιά
½ σκελίδα σκόρδο
λιωμένο
λιωμένο
λίγο μαϊντανό
ψιλοκομμένο
ψιλοκομμένο
αλάτι και πιπέρι
ρίγανη
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε αποβραδίς τα φασόλια σε κρύο νερό.
Το πρωί τα πλένουμε καλά και τα βράζουμε σε άφθονο νερό
μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά.
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τα καρότα, τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν
και να λιώνουν με το πιρούνι
(καλύτερα τα καρότα βάλτε τα να βράσουν πριν από τις πατάτες)
Χτυπάμε στο μούλτι όλα τα υλικά μαζί με τα μπαχαρικά
και με 1-2 κουταλιές σούπας τριμμένη φρυγανιά.
Αφού κρυώσει το μίγμα, εκτός ψυγείου,
με ελαφρά αλευρωμένες παλάμες, πλάθουμε κεφτεδάκια με τα χέρια μας
και τα περνάμε πάλι από τη φρυγανιά.
Τα βάζουμε σε λαδόκολλα (αντικολλητικό χαρτί) στο ταψί
και στο φούρνο στο γκριλ στους 200 °C για 30 λεπτά περίπου ανάλογα με το φούρνο.
Καλή σας όρεξη!!!
Πηγή:mydiatrofi.gr