15.4 C
Arta
Σάββατο, 23 Νοεμβρίου, 2024

Σολομός φιλέτο στη σχάρα με λαχανικά.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ


2
κομμάτια φιλέτο σολoμού
λίγο
δυόσμο
1
κουταλιά ελαιόλαδο
1/2
κουταλάκι κόκκινο γλυκό πιπέρι
3
κολοκυθάκια καθαρισμένα
3
καρότα καθαρισμένα
1
κουταλάκι μουστάρδα
1
κουταλάκι χυμό λεμονιού
1
κουταλάκι μέλι

χυμός
από ένα μεγάλο πορτοκάλι
EKTEΛΕΣΗ

Βάζουμε τα κομμάτια του σολομού στη σχάρα του φούρνου, αφού πρώτα τη λαδώσουμε, και τα ψήνουμε (στο γκριλ με αέρα) για 10 λεπτά. Προσοχή όμως: αρχικά βάζουμε το σολομό να δείχνει με την πέτσα προς τα πάνω και δεν αφήνουμε για πολύ ώρα το σολομό στο γκριλ γιατί διαφορετικά θα “στεγνώσει”.
Όσο ψήνεται ο σολομός, βράζουμε τα καρότα στη χύτρα (ή σε μικρό κατσαρολάκι) για δέκα λεπτά. Μετά τα δέκα λεπτά, προσθέσουμε και τα κολοκυθάκια και τα βράζουμε όλα μαζί για άλλα δέκα λεπτά.
Παράλληλα, ετοιμάζουμε τη σάλτσα μας. Σε ένα σέικερ, βάζουμε το χυμό πορτοκαλιού, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, το γλυκό πιπέρι, το μέλι και λίγο τριμμένο δυόσμο. Ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε το ένα τρίτο της σάλτσας στο σολομό που ψήνεται στο φούρνο.
Όταν είναι έτοιμος ο σολομός (δεν θέλει και πολύ!), τον σερβίρουμε μαζί με τα βραστά λαχανικά και περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα.
πηγή:supersyntages.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

SOCIAL

9,593ΥποστηρικτέςΚάντε Like
76ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ