ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
2
κομμάτια φιλέτο σολoμού
κομμάτια φιλέτο σολoμού
λίγο
δυόσμο
δυόσμο
1
κουταλιά ελαιόλαδο
κουταλιά ελαιόλαδο
1/2
κουταλάκι κόκκινο γλυκό πιπέρι
κουταλάκι κόκκινο γλυκό πιπέρι
3
κολοκυθάκια καθαρισμένα
κολοκυθάκια καθαρισμένα
3
καρότα καθαρισμένα
καρότα καθαρισμένα
1
κουταλάκι μουστάρδα
κουταλάκι μουστάρδα
1
κουταλάκι χυμό λεμονιού
κουταλάκι χυμό λεμονιού
1
κουταλάκι μέλι
κουταλάκι μέλι
χυμός
από ένα μεγάλο πορτοκάλι
από ένα μεγάλο πορτοκάλι
EKTEΛΕΣΗ
Βάζουμε τα κομμάτια του σολομού στη σχάρα του φούρνου, αφού πρώτα τη λαδώσουμε, και τα ψήνουμε (στο γκριλ με αέρα) για 10 λεπτά. Προσοχή όμως: αρχικά βάζουμε το σολομό να δείχνει με την πέτσα προς τα πάνω και δεν αφήνουμε για πολύ ώρα το σολομό στο γκριλ γιατί διαφορετικά θα “στεγνώσει”.
Όσο ψήνεται ο σολομός, βράζουμε τα καρότα στη χύτρα (ή σε μικρό κατσαρολάκι) για δέκα λεπτά. Μετά τα δέκα λεπτά, προσθέσουμε και τα κολοκυθάκια και τα βράζουμε όλα μαζί για άλλα δέκα λεπτά.
Παράλληλα, ετοιμάζουμε τη σάλτσα μας. Σε ένα σέικερ, βάζουμε το χυμό πορτοκαλιού, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, το γλυκό πιπέρι, το μέλι και λίγο τριμμένο δυόσμο. Ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε το ένα τρίτο της σάλτσας στο σολομό που ψήνεται στο φούρνο.
Όταν είναι έτοιμος ο σολομός (δεν θέλει και πολύ!), τον σερβίρουμε μαζί με τα βραστά λαχανικά και περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα.
πηγή:supersyntages.gr