19.8 C
Arta
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

ΔΗΜΟΣ ΖΗΡΟΥ:Υποχρεωμένοι να συμβιώνουν με τις… αγελάδες!

Υποχρεωμένοι να συμβιώνουν με τις αγελάδες και τα βόδια είναι οι κάτοικοι σε αρκετές τοπικές κοινότητες του Δήμου Ζηρού.

Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα έντονο στη Δημοτική Ενότητα Ανωγείου, καθώς τα κοπάδια κυκλοφορούν ελεύθερα, χωρίς καμία επιτήρηση από τους ιδιοκτήτες τους.

Η προσπάθεια που είχε ξεκινήσει εδώ και μερικούς μήνες ο Δήμος για τη δημιουργία χώρου όπου θα συγκεντρώνονται τα ανεπιτήρητα ζώα δεν απέδωσε τα αναμενόμενα και δεν έλυσε το πρόβλημα της συγκεκριμένης περιοχής.

Οι αγελάδες κυκλοφορούν ανενόχλητες, καθώς δεν γνωρίζουν από κανόνες και απαγορεύσεις, συχνά αποτελούν κίνδυνο για τους διερχόμενους οδηγούς ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που φτάνουν ακόμη και στις αυλές των σπιτιών, καταστρέφοντας κήπους και καλλιέργειες.

Παρά τις διαμαρτυρίες των κατοίκων, οι ιδιοκτήτες των κοπαδιών όχι μόνο δεν συμμορφώνονται αλλά αποθρασύνονται, φτάνοντας συχνά στο σημείο να απειλούν!

Εκεί που μας χρωστούσανε μας πήραν και το βόδι, δηλαδή, όπως σημειώνουν οι κάτοικοι, μόνο που η δική τους καθημερινότητα βρίσκεται στο έλεος των βοδιών!

 

 

πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

SOCIAL

9,593ΥποστηρικτέςΚάντε Like
76ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ