23.2 C
Arta
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Έμεινε εκτός Πολιτικού Συμβουλίου η Ο. Γεροβασίλη

Με σημαντικά μηνύματα και δύο μεγάλες εκπλήξεις, που σχετίζονται με τη μη εκλογή των στενών συνεργατών του Α. Τσίπρα, Α. Μπαλτά και Ο. Γεροβασίλη στο Πολιτικό Συμβούλιο, ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ΚΕ επεφύλάσσε μία ακόμη απώλεια από τον …Κύκλο των χαμένων «κολλητών» αυτή του Π. Σκουρλέτη που δεν προτάθηκε από τον Πρωθυπουργό για το Πολιτικό Συμβούλιο αλλά και το εφεύρημα του Αλέξη Τσίπρα να σπάσει την Πολιτική Γραμματεία σε δύο νέα όργανα.

Ο μοναδικός υποψήφιος για την θέση του Γραμματέα της ΚΕ Π. Ρήγας επανεκλέχτηκε στην κορυφαία κομματική θέση και αναλαμβάνει δύσκολο έργο σε μία φάση όπου ο Πρωθυπουργός έχει ζητήσει να ανοιχτεί το κόμμα προς την Κοινωνία.

Ειδικότερα, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνεται ως εξής: Το πολιτικό Συμβούλιο απαρτίζεται από τους Βάκη Φωτεινή, Βούτσης Νίκος, Δούρου Ρένα, Δραγασάκης Γιάννης, Μπαλάφας Γιάννης, Παππάς Νίκος, Σβίγκου Ράνια, Τζανακόπουλος Δημήτρης, Τσακαλώτος Ευκλείδης, Φίλης Νίκος και Χριστοδουλόπουλου Τασία. Το Εκτελεστικό Συμβούλιο απαρτίζεται από τους Αναγνωστοπούλου Σία, Δημητριάδης Δημήτρης, Ηλιόπουλος Νάσος, Θεοδωρακοπούλου Νατάσα, Καλαμαρά ‘Εφη, Καλκανδής Πέτρος, Καραγεώργος Πέτρος, Κνήτου Κατερίνα, Κοτσακάς Αντώνης, Κυπριανίδου Ερμίνα, Λάμπρου Πάνος, Μανταδάκης Άγγελος, Μπουρνούς Γιάννης, Σκορίνης Νίκος, Υδραίος Μιχάλης, Χριστόπουλος Αλέξης. Στην Πολιτική Γραμματεία συμμετέχουν επίσης ο Πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας και ο Γραμματέας Παναγιώτης Ρήγας.

Τα μέλη της ΚΕ άφησαν εκτός Πολιτικού Συμβουλίου δύο άμεσους συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα τους οποίους είχε υποδείξει στην πρόταση του, εκτός Πολιτικού Συμβουλίου, τον Αρ. Μπαλτά και την Όλγα Γεροβασίλη.

Στην θέση τους εκλέχτηκαν οι Θ. Βακή και η Τασία Χριστοδουλοπούλου από την τάση των 53+. Σύμφωνα με εκτιμήσεις η κ. Βακή με την εκλογή της εκτός …γραμμής τίθεται εκτός νέου κυβερνητικού σχήματος ενώ η Τασία Χριστοδουλοπούλου εκλέχτηκε με την σκληρή γραμμή της τάσης των 53+.

 

 

 

 

πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

SOCIAL

9,593ΥποστηρικτέςΚάντε Like
76ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ