16.8 C
Arta
Τρίτη, 26 Νοεμβρίου, 2024

«Νέες συνεργασίες του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων του ΤΕΙ Ηπείρου στην Ινδία»

Από τις 10 έως τις 18 Οκτωβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε οκταήμερη επίσκεψη του καθηγητή του εργαστηρίου Υγείας των ζώων και Υγιεινής τροφίμων του Τμήματος Τεχνολόγων του ΤΕΙ Ηπείρου κ. Γιάννη Σκούφου στην Ινδία, μετά από πρόσκληση που έλαβε το εργαστήριο από την Αyurvet, την μεγαλύτερη Ινδική εταιρία παραγωγής αιθέριων ελαίων και εκχυλισμάτων αρωματικών / φαρμακευτικών φυτών για ανθρώπους και ζώα, για να συμμετάσχει στο 4ο Συνέδριο Αειφορικής Διαχείρισης της Γεωργίας και Κτηνοτροφίας της Ινδίας.

Το συνέδριο  διεξήχθη στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο στο Νέο Δελχί υπό την αιγίδα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κτηνιατρικών Επιστημών και Επιστημών Ζωικής Παραγωγής του Rajasthan και το Πανεπιστήμιο Επιστημών Ζωικής Παραγωγής του Maharashtra.

Ο κ. Σκούφος παρουσίασε στο συνέδριο παρουσία Υπουργών της Κυβέρνησης της Ινδίας την ερευνητική δουλειά του Τμήματος των Τεχνολόγων Γεωπόνων όσον αφορά τη χρήση φυτοβιοτικών και αρωματικών φυτών της Ελληνικής χλωρίδας στη διατροφή των ζώων και τα αποτελέσματα που είχαν αφενός στην υγεία και ευζωία των παραγωγικών ζώων και σε ποιοτικά χαρακτηριστικά του γάλακτος και του κρέατος, αφετέρου στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Παράλληλα, επισκέφτηκε την έδρα και το εργοστάσιο παραγωγής της εταιρίας στο Baddi, όπου ξεναγήθηκε στο εργοστάσιο και σε χώρους παραγωγής, στο τμήμα έρευνας και ανάπτυξης προϊόντων, ενώ συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως κοινά ερευνητικά έργα με εναλλακτικές μεθόδους πρόληψης και προστασίας της υγείας των πτηνών και των μηρυκαστικών σε συνεργασία με το εργαστήριο Διατροφής της Κτηνιατρικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.

Επιπρόσθετα, προσκλήθηκαν παράγοντες του Βιομηχανικού επιμελητηρίου της Ινδίας, καθηγητές του Πανεπιστημίου του Rajasthan και στελέχη της Αyurvet να επισκεφτούν την Άρτα και το ΤΕΙ Ηπείρου για να οριστικοποιηθούν οι συνεργασίες και να υπογραφούν οι ανάλογες συμφωνίες στο πλαίσιο συνεργασίας εταιριών της Ινδίας, Πανεπιστημίων και του ΤΕΙ Ηπείρου για την ανάπτυξη εναλλακτικών και βιώσιμων συστημάτων προστασίας του ζωικού κεφαλαίου με βάση τη μείωση των χρησιμοποιούμενων χημειοθεραπευτικών ουσιών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

SOCIAL

9,593ΥποστηρικτέςΚάντε Like
76ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ