15.4 C
Arta
Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου, 2024

ΝΟΔΕ Άρτας: Στηρίζουμε πλήρως τον Δήμο Αρταίων για την αξιοποίηση του ΞΕΝΙΑ

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Νομαρχιακή Οργάνωση Άρτας της ΝΔ σχετικά με το ΞΕΝΙΑ αναφέρονται τα εξής: «Η Νομαρχιακή Οργάνωση Νέας Δημοκρατίας Άρτας στηρίζει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και τις προσπάθειες του δημάρχου της πόλης μας αλλά και όλων των φορέων της τοπικής μας κοινωνίας για το ουσιαστικό άνοιγμα του κάστρου της πόλης και την αξιοποίηση του ΞΕΝΙΑ.
Η αυτοδιοίκηση στην Άρτα έχει τη νομιμοποιητική βάση, ήτοι διαχρονικά την συντριπτική πλειοψηφία των εκπροσώπων μας στο δημοτικό συμβούλιο, τους φορείς, τους συλλόγους και τους πολίτες με το μέρος της.
Έχει πλήρες σχέδιο, για την αξιοποίηση του «Ξενία» με όρους δημοσίου συμφέροντος και με πλήρη και απόλυτο σεβασμό στην προστασία του περιβάλλοντος χώρου και του Κάστρου.
Η επιχειρηματολογία που συνοδεύει τις θέσεις του δήμου μας, μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους. Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο με μία άκρως αινιγματική απόφαση του, ουσιαστικά ακυρώνει την βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των αρτινών πολιτών, μεροληπτώντας εις βάρος της πόλης μας (αφού σε περιπτώσεις άλλων πόλεων έκρινε διαφορετικά) και ουσιαστικά σφραγίζοντας και πάλι το κάστρο.
Δυστυχώς ακόμα και στις μέρες μας υπάρχουν ιδεοληπτικές προσεγγίσεις μιας άλλης εποχής, που δεν εννοούν να αντιληφθούν ότι ο πολιτισμός και ο τουρισμός πρέπει να συναντηθούν με την ανάπτυξη. Αλγεινή εντύπωση μας προκαλούν επίσης οι επευφημίες υπέρ υπαλλήλων οι οποίοι αναφέρθηκαν απρεπώς σε αιρετούς αξιωματούχους ή όσων εντελώς αντιδημοκρατικά σπιλώνουν όσους απλά προτάσσουν την λογική τους και τάσσονται στο πλευρό του δήμου μας.
Σε κάθε περίπτωση σε αυτή την κοινή προσπάθεια όλων μας η στήριξη της Νομαρχιακής Οργάνωσης ΝΔ Άρτας προς το Δήμο Αρταίων είναι δεδομένη».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

SOCIAL

9,593ΥποστηρικτέςΚάντε Like
76ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ