«Το επικρατέστερο σενάριο δεν είναι οι εκλογές, αλλά με τον κ. Τσίπρα ποτέ δεν είσαι σίγουρος», αναφέρει σε συνέντευξή του ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, υποσηρίζοντας, επίσης, ότι «ο νέος επώδυνος συμβιβασμός είναι προ των πυλών».
Ο Νικήτας Κακλαμάνης, διευκρινίζει, ωστόσο, αναφερόμενος στην κυβέρνηση, ότι «αν χρειαστεί να νομοθετήσει καινούργια μέτρα, η ΝΔ αυτή τη φορά θα είναι απέναντι», εκτιμώντας παράλληλα ότι «οι κυβερνητικοί βουλευτές θα τα ψηφίσουν δακρύοντες».
Αναφερόμενος στα σενάρια περί Grexit, ο κ. Κακλαμάνης υπογραμμίζει στο Πρακτορείο ότι «τουλάχιστον μέχρι τις γερμανικές εκλογές η λέξη Grexit είναι απαγορευμένη ακόμα και για τους “άσπονδους” φίλους μας στην Ευρώπη».
Παρά ταύτα, ο Νικήτας Κακλαμάνης προβλέπει ότι θα υπάρξουν κραδασμοί στην Ευρώπη, όχι όμως αποχωρήσεις χωρών από τη ζώνη του ευρώ.
Ερωτηθείς για την πιθανότητα αυτοδυναμίας της ΝΔ στις επικείμενες εκλογές υποστηρίζει ότι « ο στόχος δεν είναι ανέφικτος» διευκρινίζει, όμως, ότι ακόμα και αν η ΝΔ είναι αυτοδύναμη θα επιδιώξει ευρύτερη πλειοψηφία με κόμματα του ευρωπαϊκού τόξου.
Στην ερώτηση αν η προεκλογική συνεργασία της ΝΔ με κόμματα όπως η ΔΡΑΣΗ τη βοηθά στη μεγιστοποίηση των ποσοστών της, ο Νικήτας Κακλαμάνης δηλώνει με νόημα ότι «οι διευρύνσεις δικαιώνονται στην κάλπη» και ξεκαθαρίζει στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι ο ίδιος πιστεύει πως η μεγάλη δεξαμενή της ΝΔ είναι «το 1 εκατ. ψηφοφόροι της ΝΔ που έχουν παραστρατήσει σε πιο ακραία μονοπάτια».
Για το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας της ΝΔ (αν δεν είναι αυτοδύναμη) με το ΠΑΣΟΚ μετά την επάνοδο του Γιώργου Παπανδρέου, χαρακτηρίζει τον πρώην πρωθυπουργό «καμένο χαρτί» και σημειώνει: «Πως είναι δυνατόν να συνεργαστείς με έναν άνθρωπο που ακόμα και ο πολιτικός του “νονός”, ο κ. Σημίτης, τον κατηγορεί ότι θα μπορούσε να αποφύγει το 1ο μνημόνιο;».
Τέλος, αναφερόμενος στις ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων ο Νικήτας Κακλαμάνης δηλώνει στο Πρακτορείο ότι «ο Κώστας Καραμανλής παραδέχτηκε ακόμη και λάθη που έκανε» και υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση Καραμανλή πλήρωσε μόνο για τόκους δανείων τα οποία κληνομόνησε από την κυβέρνηση Σημίτη περίπου 55 δισ. ευρώ», προσθέοντας ότι «ως σήμερα δεν ξέρουμε πόσο κόστισε το swap του κ. Σημίτη με την Goldman Suchs, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε τις λαθροχειρίες που έγιναν από την ΕΛΣΤΑΤ για να διογκωθεί το χρέος και να “δεθούμε” με τα μνημόνια».