Σίγουρα όλοι έχουμε παρατηρήσει πως τα μπουκάλια της μπύρας είναι καφέ ή πράσινα και ποτέ διάφανα.
Το γυαλί επιλέχθηκε από τον 19ο αιώνα ως ιδανικό για την αποθήκευση της μπύρας που την διατηρεί φρέσκια για περισσότερο χρόνο.
Αρχικά επιλέχθηκε το διάφανο γυαλί για τα μπουκάλια αλλά αυτό δεν λειτούργησε καλά σχετικά με τη γεύση και την ποιότητα της μπύρας, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες.
Η μπύρα άρχισε να μυρίζει περίεργα και αυτή η αποκρουστική μυρωδιά οφειλόταν στο γεγονός ότι το διάφανο γυαλί επέτρεψε στις ακτίνες UV να το διαπεράσουν, αλλάζοντας τη μυρωδιά αλλά και τη γεύση του ποτού.
Η λύση στο πρόβλημα ήρθε με την αλλαγή του χρώματος του γυαλιού.
Το καφέ χρώμα απέτρεπε την ακτινοβολία από το να επηρεάσει την ποιότητα του ποτού.
Στην πορεία προστέθηκε και το πράσινο γυαλί, καθώς το καφέ είχε έλλειψη μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Κάπως έτσι η μπύρα είναι πλέον ασφαλής.