20.9 C
Arta
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Ώρα συνεδρίου στην Ήπειρο… Οι Υπουργοί που έρχονται, το πρόγραμμα εργασιών

Η Περιφέρεια Ηπείρου και το Υπουργείο Οικονομίας κι Ανάπτυξης υπογράφουν την πρόσκληση για το Περιφερειακό Συνέδριο που αφορά στην παραγωγική ανασυγρότηση της περιοχής.

Το συνέδριο είναι το 5ο που πραγματοποιείται στον κύκλο των 13 που έχουν προγραμματιστεί. Σκοπός του είναι η σε βάθος διερεύνηση των παραγωγικών δυνατοτήτων ώστε να τεθούν ποιοτικοί και ποσοτικοί στόχοι για την αναπτυξιακή προοπτική της Ηπείρου. Μέσω της διαβούλευσης, όπως τονίζεται, θα επιδιωθεί η κατάρτιση ενός οδικού χάρτη ενεργειών που θα σηματοδοτεί την μετάβαση από την εποχή της κρίσης στην εποχή της δίκαιης ανάπτυξης.

Οι εργασίες του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν στο Ξενοδοχείο Du Lac την Δευτέρα 23/10/2017 και την Τρίτη 24/10/2017.

Η κεντρική εκδήλωση θα το απόγευμα της Τρίτης και περιλαμβάνει χαιρετισμό του δημάρχου Ιωαννίνων, ομιλία του Περιφερειάρχη Ηπείρου και κεντρική ομιλία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν την Δευτέρα στις δύο το μεσημέρι με εναρκτήρια ομιλία της Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγας Γεροβασίλη.

Στις τρεις και μισή θα ξεκινήσει η πρώτη παράλληλη απογευματινή συνεδρία με θέμα “επιχειρηματικότητα, επενδύσεις, περιφερειακή συνοχή και ψηφιακή σύγκλιση” και ομιλητές τον Υπουργό Οικονομία Δημήτρη Παπαδημητρίου, τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά, τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση και τον Γενικό Γραμματέα Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων Λόη Λαμπριανίδη.

Η δεύτερη παράλληλη απογευματινή συνεδρία με ώρα έναρξης την ίδια, θα έχει ως κεντρικό θέμα “ενέργεια, υποδομές, περιβάλλον και διαχείριση υδατικών πόρων” Κεντρικοί ομιλητές θα είναι ο Υπουργός Περιβάλλοντος κι Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος.

Το κλείσιμο των εργασιών της πρώτης ημέρας θα κάνει στις οκτώ το βράδυ ο Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Την Τρίτη οι εργασίες του συνεδρίου θα ξεκινήσουν στις δέκα το πρωί.

Η πρώτη συνεδρία θα έχει ως θέμα την αγροτική ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση.

Κεντρικοί ομιλητές θα είναι ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, ο αναπληρωτής υπουργός αγροτικής ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης, η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, και ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης Νίκος Αντώνογλου.

Η δεύτερη παράλληλη συνεδρία θα έχει θέμα την παιδεία, την έρευνα και την οικονομία της γνώσης με ομιλητές τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου και τον Αναπληρωτή του Κώστα Φωτάκη.

Δύο θα είναι και οι απογευματινές συνεδρίες που θα διεξάγονται παράλληλα με ώρα έναρξης στις δύο το μεσημέρι.

Η πρώτη έχει θέμα την κοινωνική πολιτική με ομιλητές την Υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, την αναπληρώτρια υπουργό Ράνια Αντωνοπούλου και την επίσης αναπληρώτρια υπουργό Θεανώ Φωτίου.

Η δεύτερη συνεδρία έχει θέμα τις υποδομές και τις πολιτικές για την υγεία με ομιλητές τον Υπουργό Ανδρέα Ξανθό και τον αναπληρωτή υπουργό Παύλο Πολάκη.

Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν με την κεντρική ομιλία του πρωθυπουργού στις επτά και μισή το βράδυ.

 

 

source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

SOCIAL

9,593ΥποστηρικτέςΚάντε Like
76ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ