20.4 C
Arta
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Λεβαδειακός – ΠΑΣ Γιάννινα 1-1

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν με το αγαπημένο τους 3-5-2 δείχνοντας τουλάχιστον στην αρχή μία πιο συντηρητική αντιμετώπιση των συνθηκών. Ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν αυτός που έκανε για πρώτη φορά αισθητή την παρουσία στο παιχνίδι, όταν ο Ναδάλες αξιοποίησε την σέντρα του Χαλκιαδάκη αλλά η κεφαλιά του ήταν άστοχη στο 5ο λεπτό του παιχνιδιού.

Φάουλ, λάθη και… μηδέν εις το πηλίκο

Σταδιακά ο Λεβαδειακός έπαιρνε μέτρα στο γήπεδο, πίεζε περισσότερο τους αμυντικούς του ΠΑΣ Γιάννινα και προσπαθούσε να φανεί περισσότερο απειλητικός μέσα από τις στημένες φάσεις. Ωστόσο, παρά την πληθώρα υψηλόσωμων ποδοσφαιριστών στο ρόστερ του δεν κατάφερνε να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στην άμυνα του ΠΑΣ.

Το παιχνίδι δεν είχε ρυθμό, με τις δύο ομάδες να απενεργοποιούν τα εκατέρωθεν επιθετικά τους «όπλα» την ώρα που τα φάουλ κυριαρχούσαν, όσο και τα λάθη από τους παίκτες των δύο ομάδων. Μάλιστα, χρειάστηκε να φτάσουμε στο 35′ για να δούμε μία αξιόλογη επιθετική προσπάθεια, όταν ένα μακρινό σουτ του Κόντε κατέληξε εύκολα στην αγκαλιά του Επασί.

Μάλιστα, ο ΠΑΣ είχε και νέα καλή στιγμή με το αδύναμο ωστόσο πλασέ του Χαλκιαδάκη στο 40′ να μην δημιουργεί πρόβλημα στον Επασί, σε χρονικό σημείο που οι φιλοξενούμενοι είχαν τον έλεγχο του ματς. Ο Γιάκος στο 44′ καθυστέρησε να εκτελέσει όντας σε πλεονεκτική θέση και όλα έδειχναν ότι το 0-0 θα οδηγούσε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

«Φάλτσαρε» ο Κόντε, λάθεψε ο Επασί

Ο Πέδρο Κόντε ωστόσο είχε διαφορετική άποψη όταν στο μοναδικό λεπτό των καθυστερήσεων με ωραίο φαλτσαριστό σουτ κέρδισε τον Επασί και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του, σημειώνοντας το 0-1 για τον ΠΑΣ Γιάννινα που πήρε προβάδισμα σε καθοριστικό χρονικό σημείο.

Σε μία φάση που ο Γάλλος κίπερ του Λεβαδειακού έχει σαφή ευθύνη μιας και δεν υπολόγισε σωστά την πορεία της μπάλας.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με διπλή επιθετική αλλαγή για τον Ανιγκό που «έριξε» στο ματς του Μπελγκαζουανί και Γιακουμάκη θέλοντας να κάνει περισσότερο κινητική την ομάδα, αλλά ο ΠΑΣ απείλησε πρώτος με άστοχη κεφαλιά του Κόντε στο 47′.

Ανεβασμένος ο Λεβαδειακός, Γιακουμάκης και ισοφάριση

Ακολούθησε όμορφο δυνατό σουτ του Μπελγκαζουανί με την μπάλα να περνάει πάνω από τα δοκάρια του Βελλίδη. Ο Μαροκινός ήταν ιδιαίτερα δραστήριος και προσπαθούσε να δημιουργεί συνεχώς ρήγματα και στο 58′ είχε νέα καλή στιγμή αλλά το γύρισμά του από τα πλάγια δεν ανησύχησε τον Βελλίδη.

Το βελτιωμένο πρόσωπο του Λεβαδειακού είχε αποτέλεσμα στο 63ο λεπτό. Ο Τσαμπούρης με «γλυκιά» σέντρα από τα δεξιά τροφοδότησε τον Γιακουμάκη και ο Έλληνας στράικερ ισοφάρισε σε 1-1 με άψογη κεφαλιά.

Οι δύο αλλαγές του Ανιγκό, Μπελγκαζουανί και Γιακουμάκης, ανέβασαν τους Βοιωτούς, έβγαλαν ενέργεια και το 1-1 άνοιξε τον ρυθμό του παιχνιδιού.

Τρομερός ρυθμός, ευκαιρίες και ακυρωθέν γκολ

Από το 70΄ και μετά ο αγώνας θύμισε… Αγγλία και οι φάσεις διαδέχονταν η μία την άλλη. Αρχικά, στο 73′ το ματς πήρε «φωτιά» όταν σε κόρνερ του Ναδάλες ο Μαυροπάνος νίκησε με κεφαλιά τον Επασί, με τον διαιτητή Τσαμούρη να μην κατακυρώνει το γκολ ως φάουλ του Τζημόπουλου στον Μητρόπουλο σε μία δύσκολη φάση που προκάλεσε διαμαρτυρίς στους φιλοξενούμενους.

Στο 74′ ο Μπελγκαζουανί με σέντρα στο δεύτερο δοκάρι βρήκε τον Μπραντάο, η κεφαλιά του οποίου ήταν άστοχη. Ακολούθησε νέα ευκαιρία για τους Βοιωτούς με τον Βραζιλιάνο να σουτάρει και τον Βελλίδη να απομακρύνει.

Ο ΠΑΣ είχε και αυτός την ευκαιρία του με τον Χαλκιαδάκη στο 76′ να βγαίνει μόνος του τετ α τετ αλλά ο Επασί τον πρόλαβε εκτός περιοχής, με τον Τσαμπούρη στη συνέχεια της φάσης να σουτάρει αλλά και πάλι ο Βελλίδης ήταν σταθερός.

Οι Ηπειρώτες πλησίασαν στο γκολ στο 90′ με επικίνδυνο γύρισμα του Μανθάτη που σταμάτησε στον Επασί, με τους παίκτες του Πετράκη να ψάχνουν στο φινάλε το γκολ της νίκης. Τελευταία αξιόλογη στιγμή στο ματς η κεφαλιά του Κόντε στο 93′ που δεν ανησύχησε τον Γάλλο πορτιέρε με το ισόπαλο 1-1 να μένει μέχρι το σφύριγμα της λήξης.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Λεβαδειακός (Ανιγκό): Επασί, Τσαμπούρης, Μεντί, Ζοάο Αμαράλ (46′ Γιακουμάκης), Νιάσε, Μητρόπουλος, Μπραντάο, Τριποτσέρης, Τόνι Σίλβα (46′ Μπελγκαζουανί), Γιουσούφ, Λεονάρντο

ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Βελλίδης, Λίλα, Ναδάλες, Μιχαήλ, Γιάκος (87′ Μανθάτης), Κόντε, Μαυροπάνος, Τζημόπουλος, Γαρουφαλιάς (78′ Νικολιάς), Χαλκιαδάκης (87′ Σολτάνι)

Διαιτητής: Αλέξανδρος Τσαμούρης (Πειραιά)
Βοηθοί: Ράινχαρτ Μπούξμπαουμ (Ανατολικής Αττικής), Παντελής Σπυρόπουλος (Ανατολικής Αττικής)
4ος Διαιτητής: Αθανάσιος Τζήλος (Λάρισας)

 

 

source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

SOCIAL

9,593ΥποστηρικτέςΚάντε Like
76ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ