22.1 C
Arta
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Το δίκτυο αποχέτευσης και ο βιολογικός καθαρισμός στον Δήμο Νικολάου Σκουφά ύψους 12,6 εκατομμυρίων στο Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020»

Στο επιχειρησιακό πρόγραμμα “Ήπειρος 2014 -2010”  εντάχθηκε το  δίκτυο αποχέτευσης και  βιολογικός καθαρισμός στους οικισμούς Νεοχωρίου, Παχυκαλάμου και Ακροποταμιάς του Δήμου Νικολάου Σκουφά, με προυπολογισμό 12,6 εκατομμύρια

Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής με προϋπολογισμό 12.692.296,00€. Η ημερομηνία έναρξης της Πράξης ορίζεται η 30/04/2018.

Το συνολικό έργο περιλαμβάνει τα εξής:

1. Τα έργα των δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων των οικισμών Νεοχωρίου, Παχυκαλάμου, Ακροποταμιάς και της μεταφοράς τους στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ). Το συνολικό μήκος δικτύων ανέρχεται σε 26 km περίπου, βαρυτικών και καταθλιπτικών αγωγών και 4 αντλιοστάσια (2 στο Νεοχώρι και από ένα στον Παχυκάλαμο και την Ακροποταμιά).

2. Τα έργα της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) που θα κατασκευαστούν σε δημοτική έκταση , σε απόσταση 1.700mπερίπου Νοτιοδυτικά του οικισμού του Νεοχωρίου και τα έργα της διάθεσης των επεξεργασμένων λυμάτων. Η ΕΕΛ θα επεξεργάζεται τα λύματα από τους οικισμούς Νεοχωρίου, Παχυκαλάμου και Ακροποταμιάς του Δήμου Νικολάου Σκουφά , καθώς και τα λύματα από τους οικισμούς Αγίας Παρασκευής, Κολομοδίων και Ανθοτόπου, τα έργα των οποίων βρίσκονται σε εξέλιξη και χρηματοδοτούνται από το ΠΕΠ Ηπείρου 2014-2020. Η ΕΕΛ θα περιλαμβάνει τις παρακάτω βασικές επιμέρους μονάδες : έργα εισόδου-προεπεξεργασίας, βιολογική επεξεργασία, μονάδα απολύμανσης, έργα διάθεσης λυμάτων, επεξεργασία ιλύος, κτίριο ενέργειας, κτίριο διοίκησης, βοηθητικά έργα υποδομής και δοκιμαστική λειτουργία.

3. Τις συνδέσεις ακινήτων με το δίκτυο αποχέτευσης (900 τεμ συνολικά).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

SOCIAL

9,593ΥποστηρικτέςΚάντε Like
76ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ