9.3 C
Arta
Τρίτη, 26 Νοεμβρίου, 2024

Και όμως υπάρχει τροφή που δεν λήγει πότε – Δείτε ποιο είναι

Το μέλι είναι ένα προϊόν που δεν έχει ημερομηνία λήξης και δεν χαλάει, διότι είναι μια μορφή υγροσκοπικής ζάχαρης. Αυτό το χαρακτηριστικό το κάνει να απορροφά την υγρασία, καθιστώντας το προϊόν που δεν περιέχει πολύ νερό στη φυσική του κατάσταση. Έτσι, τα βακτήρια και οι μικροοργανισμοί δεν μπορούν να εισέλθουν στο μέλι όπως και σε άλλα προϊόντα, αρκεί να αποθηκεύεται σε ξηρό περιβάλλον.
Όταν οι μέλισσες λαμβάνουν νέκταρ από λουλούδια, διασπάται φυσικά σε απλά σάκχαρα και αποθηκεύεται σε κηρήθρες. Οι μελισσοκόμοι τις συλλέγουν και, αφού μέσα από μια διαδικασία αφαιρούν τα υπολείμματα, στη συνέχεια το εμφιαλώνουν.

Η μεγάλη διάρκεια ζωής του μελιού οφείλεται επίσης στο υψηλό επίπεδο οξύτητάς του που σκοτώνει τυχόν βακτήρια, εμποδίζοντας τα να επιβιώσουν εάν φυλάσσεται σωστά, για παράδειγμα σε ένα καλά σφραγισμένο γυάλινο βάζο που δεν εκτίθεται σε υγρό περιβάλλον.

Κατά το άνοιγμα ενός βάζου μελιού, σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να φαίνεται ότι έχει κρυσταλλική εμφάνιση. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι σε κακή κατάσταση. Σύμφωνα με τον ιστότοπο «Eat This, Not That!», το μέλι με κρυσταλλική εμφάνιση είναι ένδειξη ότι είναι ακατέργαστο και καλής ποιότητας.

Το μέλι αποτελείται από δύο τύπους σακχάρων: φρουκτόζη και γλυκόζη, με την ισορροπία τους να καθορίζει την κρυσταλλική εμφάνιση των τροφίμων. Για τη μετατροπή αυτών των κρυστάλλων σε υγρό, μπορεί να τοποθετηθεί σε κάποιο δοχείο πάνω από ζεστό νερό για να αυξηθεί η θερμοκρασία και να λιώσουν.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

SOCIAL

9,593ΥποστηρικτέςΚάντε Like
76ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ