20.9 C
Arta
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Την πόρτα του Εισαγγελέα Εφετών θα περάσει σήμερα ο Χρήστος Παππάς

Στον 12ο όροφο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, όπου βρίσκονται τα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, είναι από χτες το βράδυ ο «υπαρχηγός» της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς ο οποίος συνελήφθη στην περιοχή του Ζωγράφου. Εκεί βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης.

Σύμφωνα με τη διαδικασία, ο Χρήστος Παππάς θα οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα Εφετών για την εκτέλεση της ποινής του και στη συνέχεια θα αποφασιστεί σε ποιες φυλακές θα οδηγηθεί με το πιθανότερο σενάριο να είναι οι φυλακές Δομοκού, όπου κρατούνται και οι υπόλοιποι καταδικασθέντες για τη συμμετοχή τους στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.

Στη ΓΑΔΑ, μεταφέρθηκε και η 52χρονη ιδιοκτήτρια του σπιτιού, που χρησιμοποιούσε ως κρησφύγετο ο Χρήστος Παππάς, η οποία και θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών για υπόθαλψη εγκληματία.

Η Αντιτρομοκρατική γνώριζε τις τελευταίες δύο εβδομάδες πού κρυβόταν επί οκτώ μήνες ο καταζητούμενος υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής. Η επιχείρηση για τη σύλληψή του η οποία κράτησε 40 λεπτά. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Χρήστος Παππάς δεν αντιστάθηκε, λέγοντας στους άνδρες της Αντιτρομοκρατικής: “Εντάξει παιδιά, τελείωσε. Έρχομαι”.

Η 52χρονη γυναίκα η οποία υπέθαλπε υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής είναι Ουκρανικής καταγωγής και η οποία πρόσφατα είχε αποκτήσει την ελληνική υπηκοότητα.

Επίσης η 52χρονη ήταν υποψήφια δημοτική σύμβουλος στον Δήμο Αθηναίων με τον συνδυασμό του Ηλία Κασιδιάρη “Ελληνική Αυγή για την Αθήνα”. Η υποψηφιότητά της είχε προκαλέσει και αντιδράσεις σε εθνικιστικά fora και οργανώσεις, που δεν είδαν με καλό μάτι μια γυναίκα ουκρανικής καταγωγής να είναι στη Χρυσή Αυγή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

SOCIAL

9,593ΥποστηρικτέςΚάντε Like
76ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ