20.9 C
Arta
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Ταγίπ Ερντογάν: Όχι σε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην σύνοδο του ΝΑΤΟ

Σταθερός στο δόγμα “Μητσοτάκης γιοκ” εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ερντογάν. Σε δηλώσεις του κατά την αναχώρησή του για τη Μαδρίτη όπου θα λάβει μέρος στη Σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ είπε αναφορικά με μια πιθανή συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, ότι δεν θα συναντηθεί μέχρι οι Έλληνες να “έρθουν στα συγκαλά τους”.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι θα συναντήσει τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και θα συζητήσει, όπως είπε, τη στάση της Ουάσινγκτον αναφορικά με το αίτημα της Άγκυρας να αγοράσει νέα μαχητικά αεροσκάφη F-16.

Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν – Μπάιντεν: Σήμερα ή αύριο η κατ’ ιδίαν συνάντησή τους

Ο πρόεδρος της Τουρκίας δήλωσε πως σήμερα το πρωί συνομίλησε με τον Αμερικανό πρόεδρο και ανέφερε ότι ο Τζο Μπάιντεν του ζήτησε να τον συναντήσει αργότερα σήμερα ή αύριο Τετάρτη.

“Όχι μόνο λόγια αλλά πράξεις” από Φινλανδία και Σουηδία

Ο Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε επίσης ότι η Φινλανδία και η Σουηδία πρέπει να λάβουν υπόψη τις ανησυχίες της Τουρκίας και να δώσουν όχι μόνο λόγια αλλά και αποτελέσματα εάν θέλουν να γίνουν μέλη του ΝΑΤΟ.

Η Τουρκία έχει μπλοκάρει τις προτάσεις της Σουηδίας και της Φινλανδίας για ένταξη στη συμμαχία, κατηγορώντας τις ότι υποστηρίζουν ομάδες που η Άγκυρα θεωρεί τρομοκράτες. Οι πλευρές είχαν συνομιλίες για να αντιμετωπίσουν τις τουρκικές ανησυχίες, αλλά δεν κατέληξαν σε συμφωνία.

Μιλώντας πριν αναχωρήσει για τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, όπου θα συναντήσει τους ηγέτες των σκανδιναβικών εθνών και του ΝΑΤΟ, ο Ερντογάν είπε ότι τα σκανδιναβικά κράτη πρέπει να ανταποκριθούν στις προσδοκίες της Άγκυρας.

source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

SOCIAL

9,593ΥποστηρικτέςΚάντε Like
76ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ