19.8 C
Arta
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Ορειβατικός Σύλλογος Άρτας: 25 – 27/08 Τριήμερη Διάσχιση Αγράφων

Άγραφα: ένας τόπος ανέγγιχτος με αέρινα διάσελα, κρυμμένους καταρράκτες, βαθιές χαράδρες, οικισμούς σε απόκρημνες πλαγιές, κορυφές βουνών που νομίζεις ότι τρυπούν τον ουρανό και ανθρώπους όμορφους και φιλόξενους, ένας τόπος με δυσπρόσιτος και με άγρια ομορφιά. Η καθιερωμένη διάσχιση του ΕΟΣ Άρτας που πραγματοποιείται στα τέλη Αυγούστου φέτος θα προσπαθήσει να γευτεί κάποιος από τις ομορφιές των Αγράφων. Για τρεις μέρες, από τις 25 έως τις 27 Αυγούστου, με αφετηρία τα Βραγγιανά Καρδίτσας (που βρίσκονται στην Ανατολική όχθη του Αχελώου) και με τερματισμό τη Λίμνη Πλαστήρα θα περπατήσουμε στα μέρη αυτά.

1η μέρα (25η Αυγούστου): Ξεκινάμε από την Άρτα νωρίς το πρωί για να φτάσουμε στα Βραγγιανά Καρδίτσας και να ξεκινήσουμε την ανάβασή μας στην κορυφή Γαλάτσι ή Ασήμι, την πρώτη κορυφή της διάσχισης, με υψόμετρο 1.894μ. Θα ακολουθήσουμε την μακριά κορυφογραμμή που οδηγεί στην απότομη Ψηλοράχη την οποία θα διασχίσουμε από δυτικά περπατώντας σε καλογραμμένο μονοπάτι για να καταλήξουμε στο χωριό Λεοντίτο όπου και θα γίνει η διανυκτέρευση.

Ώρες πορείας: περίπου 13

Βαθμός δυσκολίας: 3

2η μέρα (26η Αυγούστου): Αναχώρηση νωρίς το πρωί για να ανεβούμε στην κορυφή Ντελιδίμι (2.163μ) μέσα από μια πανέμορφη χαράδρα. Η πορεία μας συνεχίζεται σε κορυφογραμμή πάνω στην Αφορισμένη και κατεβαίνουμε στο χωριό Πετρίλο για τη δεύτερη διανυκτέρευση.

Ώρες πορείας: περίπου 12

Βαθμός δυσκολίας: 3

3η μέρα (27η Αυγούστου): Η μέρα μας ξεκινάει με ανάβαση στο Βουτσικάκι, 2.152μ, και την παλαιότερη ονομασία Γκαβέλ, όπου απολαμβάνουμε ένα πανόραμα των κορυφών των Αγράφων και στα πόδια μας βρίσκεται η τεχνητή λίμνη Πλαστήρα για να καταλήξουμε στο Καταφύγιο Καραμανώλη.

Ώρες πορείας: περίπου 8

Βαθμός δυσκολίας: 3

Σας περιμένουμε σε μια όμορφη διάσχιση από τον Αχελώο μέχρι τη Λίμνη Πλαστήρα διασχίζοντας εκπληκτικά τοπία και αέρινες κορυφές.

Θα υπάρχει όχημα υποστήριξης για τη μεταφορά του κατασκηνωτικού εξοπλισμού.

Για την κράτηση θέσεις είναι απαραίτητη η επικοινωνία με τον αρχηγό καθώς και η προκαταβολή του ποσού των 30 ευρώ.

Υπεύθυνος εξόρμησης: Χρήστος Κούρτης (τηλ. 6976887041)

Διανυκτέρευση σε σκηνές. 

Μια μικρότερη ομάδα θα αναχωρήσει τρεις ημέρες νωρίτερα Τρίτη 22 Αυγούστου από το καταφύγιο Σταυρού Θεοδωριάνων και αφού περάσει από Χατζή – Κοκκινόλακο – Γέφυρα Κοράκου, θα ενωθεί την τέταρτη ημέρα με την υπόλοιπη ομάδα με απώτερο σκοπό την συμβολική ένωση Τζουμέρκων – Αγράφων.

Τρίτη 22 Αυγούστου: Από το καταφύγιο Σταυρού Θεοδωριάνων  κατευθυνόμαστε προς τη Γλύστρα στους πρόποδες του όρους Χατζή και το κομμάτι αυτό εντάσσεται στο μονοπάτι μεγάλων αποστάσεων Pindus trail.

Τετάρτη 23 Αυγούστου: Κορυφή Χατζή και κατάβαση στο Μυρόφυλλο

Πέμπτη 24 Αυγούστου: Πέρασμα μέσω Αχελώου στον Κοκκινόλακο – Μονή Σέλτσου – Γέφυρα Κοράκου

Υπεύθυνος εξόρμησης: Καλιακάτσος Κίμων (τηλ. 6972241729).

Δικαίωμα συμμετοχής στην εξόρμηση έχουν τα μέλη του συλλόγου, μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων, καθώς και τα δόκιμα μέλη. Ως δόκιμα μέλη έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε τρεις (3) εξορμήσεις και στη συνέχεια θα πρέπει να εγγράφονται ως μέλη.

Πληροφορίες για τον απαραίτητο εξοπλισμό μπορείτε να βρείτε εδώ και τον κανονισμό αναβάσεων εδώ.

Για τη συμμετοχή στην εξόρμηση είναι απαραίτητη η επικοινωνία με τον αρχηγό και η φυσική παρουσία στο γραφείο του συλλόγου.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 26810-28030 κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 9 με 10 το απόγευμα ή ελάτε τις ίδιες ώρες στο γραφείο του συλλόγου Αμβρακίας 38 στην Άρτα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

SOCIAL

9,593ΥποστηρικτέςΚάντε Like
76ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ