Υλικά :
5 μέτρια μανταρίνια
150 ml. χυμό μανταρινιού
130 γρ. ζάχαρη
1 κ.σ. κακάο
3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
150 γρ. καρύδι τριμμένο (όχι σκόνη)
100 ml. κονιάκ
400 γρ. κουβερτούρα
5 μέτρια μανταρίνια
150 ml. χυμό μανταρινιού
130 γρ. ζάχαρη
1 κ.σ. κακάο
3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
150 γρ. καρύδι τριμμένο (όχι σκόνη)
100 ml. κονιάκ
400 γρ. κουβερτούρα
Εκτέλεση:
-Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά τα μανταρίνια . Καθαρίζουμε τις φλοίδες τους και τις ρίχνουμε στο μπλέντερ όπου τις αλέθουμε.
-Στίβουμε το χυμό τους (συμπληρώνουμε κι από άλλα μανταρίνια αν χρειαστεί) για να έχουμε τα 150ml που χρειαζόμαστε
-Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη , τις αλεσμένες φλοίδες και το χυμό και τα βράζουμε για 10 λεπτά περίπου ανακατεύοντας συχνά. Θέλουμε να πετύχουμε κάτι σα μαρμελάδα. Προσοχή μην παραβράσει και καραμελώσει , θέλουμε να δέσει αλλά να παραμείνει ανάλαφρο και δροσερό το μίγμα μας. Δοκιμάζουμε με την κουτάλα ώστε να αφήνει δρομάκι πίσω της στο πάτο της κατσαρόλας.
-Περιμένουμε να κρυώσει λίγο και τότε προσθέτουμε το κακάο και τη φρυγανιά ανακατεύοντας καλά.
-Βουτάμε τότε τα χέρια μας στο κονιάκ και παίρνουμε μια μικρή ποσότητα από το μίγμα σε μέγεθος καρυδιού , το πλάθουμε ώστε να σχηματίσουμε οβάλ, πλακέ μπουκιές και τις αραδιάζουμε σε λαδόκολλα. Τα χέρια μας τα βουτάμε στο κονιάκ σε κάθε μια μπουκίτσα. Περιμένουμε να στεγνώσουν .
-Λιώνουμε τότε σε μπαίν μαρί ή στα μικροκύματα τη σοκολάτα και με τη βοήθεια λαβίδας , βουτάμε μέσα τις μπουκιές μανταρινιού . Τις στραγγίζουμε καλά και τις τοποθετούμε στη λαδόκολλα. Περιμένουμε να παγώσει η σοκολάτα και τις τοποθετούμε στην πιατέλα μας …
Καλή επιτυχία..