YΛΙΚΑ
Για την ζύμη
· 300 γρ
χλιαρό νερό
· 100 γρ.
ελαιόλαδο
· αλάτι
· 1 πρέζα
ζάχαρη
· 1 κ.σ ξύδι
· 1 φακελάκι
μαγιά
· 600 γρ
αλεύρι γ.ο.χ (περίπου)
Για την γέμιση
· 4-5 πατάτες
βρασμένες
· 2 φρέσκα
κρεμμυδάκια
· 2 πιπεριές
πράσινες
· μάραθο,
μαϊντανό
· αλάτι,
πιπέρι
· κάρυ
· πάπρικα
· ρίγανη
· μοσχοκάρυδο
· 1 κ.γ
μουστάρδα
· 4-5 κ.σ
ελαιόλαδο
· σουσάμι για
πασπάλισμα
χλιαρό νερό
ελαιόλαδο
ζάχαρη
μαγιά
αλεύρι γ.ο.χ (περίπου)
βρασμένες
κρεμμυδάκια
πράσινες
μαϊντανό
πιπέρι
μουστάρδα
ελαιόλαδο
πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε 1 μπόλ διαλύουμε
την μαγιά στο χλιαρό νερό.
την μαγιά στο χλιαρό νερό.
Προσθέτουμε τα
υπόλοιπα υλικά και τέλος το αλεύρι κοσκινισμένο λίγο, λίγο.
υπόλοιπα υλικά και τέλος το αλεύρι κοσκινισμένο λίγο, λίγο.
Φτιάχνουμε 1
ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια μας και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος
σκεπασμένη να ανέβει, για 1 ώρα.
ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια μας και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος
σκεπασμένη να ανέβει, για 1 ώρα.
Στο μεταξύ
ετοιμάζουμε την γέμιση. Πατάμε με το πρεσπουρέ τις πατάτες να λιώσουν.
ετοιμάζουμε την γέμιση. Πατάμε με το πρεσπουρέ τις πατάτες να λιώσουν.
Ψιλοκόβουμε τα
υλικά μας και προσθέτουμε τα μπαχαρικά σε ποσότητα που μας αρέσει.
υλικά μας και προσθέτουμε τα μπαχαρικά σε ποσότητα που μας αρέσει.
Μόλις ανέβει η
ζύμη, φτιάχνουμε μικρά πιτάκια τα γεμίζουμε και τα τοποθετούμε σε ταψιά με
λαδόκολλα.
ζύμη, φτιάχνουμε μικρά πιτάκια τα γεμίζουμε και τα τοποθετούμε σε ταψιά με
λαδόκολλα.
Βρέχουμε με νερό
και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε στους
180° 25΄-30΄.
180° 25΄-30΄.
1.
πηγή:sintagespareas.gr