Το κλείσιμο των Ταχυδρομικών Γραφείων Κομποτίου και Αγνάντων, αποτελεί ένα ακόμα πλήγμα για την Άρτα και ιδιαίτερα για την περιφέρειά της.
Η κίνηση αυτή, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εκλογών, αγνοεί την πραγματικότητα και τις ανάγκες για όλη την Ελληνική Περιφέρεια και ιδιαίτερα για μειονεκτικές περιοχές, όπως αυτές της Άρτας.
Η συνεχής υποβάθμιση και συρρίκνωση του Νομού Άρτας, με αιχμή τη συνεχιζόμενη ερήμωση και το δημογραφικό πρόβλημα, αποτυπώθηκε πρόσφατα με την απογραφή του πληθυσμού.
Είχα τονίσει και επισημάνει, σε Κοινοβουλευτικές μου παρεμβάσεις,Ερωτήσεις και Αναφορές, τα προβλήματα και τις συνέπειες που θα είχε για την Π.Ε Άρτας, όπως και για όλη τη χώρα, το σχέδιο Αναδιοργάνωσης των ΕΛΤΑ.
Με τη μείωση του προσωπικού, τη δραστική περικοπή του αριθμού των διανομέων, αλλά και την προγραμματιζόμενη διακοπή της λειτουργίας, κατά τα 2/3, των Μονάδων Διανομής.
Ενδεικτικά το Ταχυδρομικό Γραφείο Αγνάντων είχε μείνει με ένα μόνο Υπάλληλο, για να εξυπηρετεί 14 τοπικές Κοινότητες και 35 οικισμούς συνολικά.
Πλέον η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη. Εκτός από τα Γραφεία Αγνάντων και Κομποτίου, που κλείνουν μαζί με δεκάδες άλλα Γραφεία σε όλη τη χώρα, σε δυο-τρεις μήνες θα υπάρξουν και άλλες διακοπές λειτουργίας.
Οι συνέπειες αυτών των αποφάσεων και εξελίξεων, είναι ιδιαίτερα δυσμενείς.
Για τα ορεινά χωριά, για όσους επιμένουν να παραμένουν εκεί και να ασκούν διάφορες δραστηριότητες, τα προβλήματα για την εξυπηρέτησή τους είναι πολύ σοβαρά. Για αλληλογραφία, συναλλαγές, λογαριασμούς, συντάξεις και άλλες υπηρεσίες.
Ανάλογα είναι τα προβλήματα και στις άλλες περιοχές και στα αστικά κέντρα.
Η Διοίκηση των ΕΛΤΑ και η Κυβέρνηση, αντί να επανεξετάσουν το Σχέδιο Αναδιοργάνωσης για να αποφευχθούν τα προβλήματα στην εξυπηρέτηση των πολιτών, την ταλαιπωρία και την οικονομική επιβάρυνσή τους, αλλά και για τη βιωσιμότητα των ΕΛΤΑ, προχωρά στο σχέδιο που στερεί σημαντικές υπηρεσίες στους κατοίκους της χώρας και ιδιαίτερα της Ελληνικής υπαίθρου.
Αν θέλουμε να στηρίξουμε την Ελληνική ύπαιθρο, να σταματήσουμε την ερήμωση των χωριών, να αντιμετωπίσουμε τη συρρίκνωση της Ελληνικής Περιφέρειας, να αντιμετωπίσουμε τα θέματα παραγωγής και περιφερειακής ανάπτυξης, που όλα αυτά συνιστούν κορυφαία εθνικά ζητήματα, χρειάζεται μια άλλη αντίληψη και πολιτική.
Μια πολιτική που θα αντιμετωπίζει την επαρχία και τις μειονεκτικές περιοχές, χωρίς στενά οικονομικά κριτήρια, όσον αφορά σε κοινωνικές δομές και υποδομές, κοινωνικές Υπηρεσίες, αναπτυξιακές και παραγωγικές δραστηριότητες των κατοίκων.
Η προοπτική και το μέλλον για τον τόπο μας, υπονομεύεται με αποφάσεις, όπως αυτή για το κλείσιμο των Ταχυδρομικών Γραφείων Αγνάντων και Κομποτίου και η οποία θα πρέπει να ανακληθεί, με πρωτοβουλία της Κυβέρνησης, έστω και την ύστατη στιγμή.