13.7 C
Arta
Κυριακή, 24 Νοεμβρίου, 2024

Γιατί πολλές φορές οι σοκολάτες ασπρίζουν

Σίγουρα θα σας έχει τύχει να ανοίξετε μια σοκολάτα και να έχει μια λευκή επίστρωση από πάνω της. Δε χρειάζεται να ανησυχήσετε καθώς μπορείτε να την φάτε κανονικά.

Στην πραγματικότητα πρόκειται απλά για λεύκανση της λιπαρής ουσίας και έχει να κάνει αποκλειστικά με τον τρόπο με τον οποίο την έχετε αποθηκεύσει. Αν δηλαδή αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας πλάκες σοκολάτας σε υπερβολικά κρύα ή υπερβολικά ζεστά μέρη, τα λιπαρά της σοκολάτας ανεβαίνουν στην επιφάνεια, γίνονται κρύσταλλοι και δημιουργούν κάτι σαν στρώμα λευκής πούδρας.

Για να το αποφύγετε αυτό, το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να συντηρείτε τις σοκολάτες σε μέρη με θερμοκρασία μεταξύ 14 και 18 βαθμών Κελσίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

SOCIAL

9,593ΥποστηρικτέςΚάντε Like
76ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ