Θερμή υποδοχή και ενθουσιώδη συμμετοχή επεφύλαξαν κάτοικοι αλλά και επισκέπτες στο Οδοιπορικό Υγείας και Αλληλεγγύης, στη διάρκεια της φιλοξενίας του, στο μαρτυρικό χωριό Καταρράκτης Άρτας.
Κυρίαρχο θέμα, για μία ακόμη φορά, τόσο από την πλευρά των εισηγητών όσο και από τους παρευρισκόμενους και συνάμα συμμετέχοντες με ερωτήσεις στην ενημερωτική εκδήλωση, αποτέλεσε η αναγκαιότητα του εμβολιασμού, ως απαραίτητη συνθήκη για να ελεγχθεί η πανδημία και να εξαλειφθούν οι μεταλλάξεις.
Φορείς συνέργειας και οικοδεσπότες στην Κεντρική Πλατεία του ιστορικού χωριού τηρουμένου του υγειονομικού πρωτοκόλλου (αποστάσεις, μάσκες) υπήρξαν οι: Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων, Πολιτιστικός Σύλλογος Καταρρακτινών «Ιωάννης Τσαμάκος», Αδελφότητα των Εν Αθήναις Καταρρακτινών Άρτας «Η Αγία Αικατερίνη», Πανελλήνια Ένωση Θυμάτων και Φίλων Θυμάτων του Μαρτυρικού Χωριού Καταρράκτης Άρτας, Ένωση Αποφοίτων Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς Ιωαννίνων και Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αποφοίτων Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Άρτας κ.κ. Καλλίνικου.
Ο Δήμαρχος Κεντρικών Τζουμέρκων κ. Χρήστος Χασιάκος, συνεχάρη τον κ. Στέφανο Φούσα για την ανταπόκριση στην πρόσκληση και ευχήθηκε η ημερίδα να έχει την ίδια και μεγαλύτερη επιτυχία από το προ 20ετίας συνέδριο, στο ίδιο χώρο, με ομιλητή και τότε τον π. Πρόεδρο της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας.
Ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Γιώργος Πατούλης, με τηλεφωνική του παρέμβαση, τόνισε: «Συγχαίρω τον ακούραστο φίλο μου Στέφανο, γιατί προάγει με την αδιάκοπη προσπάθειά του το κοινωνικό γίγνεσθαι, μας ωθεί να δράσουμε, με το όπλο που μας έδωσε η επιστήμη, με το εμβόλιο που είναι το όπλο της ζωής. Μακριά από δοξασίες και μυθεύματα, όσο πιο γρήγορα εμβολιαστούμε τόσο πιο γρήγορα θα εξαλειφθεί ο κίνδυνος των μεταλλάξεων».
Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Μωϋσής Ελισάφ, με παρέμβασή του συνεχάρη τον Επ. Καθηγητή Καρδιολογίας για την άοκνη δραστηριότητά του και αναφέρθηκε στην καθοριστική σημασία του εμβολιασμού. Την εκδήλωση χαιρέτησε τηλεφωνικά ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Άρτας κ. Ευάγγελος Χαρμπής, με την ευχή «να ξεπεράσει η χώρα μας το σκόπελο της πανδημίας».
Την κήρυξη της έναρξης των εργασιών της ημερίδας πραγματοποίησε ο Σεβασμιότατος κ.κ. Καλλίνικος, υπογραμμίζοντας με νόημα μεταξύ άλλων: «Συγχαρητήρια στον κ. Φούσα και τους συνεργάτες του. Το θέμα του εμβολιασμού είναι καθαρά ιατρικό και όχι πνευματικό. Προσωπικά έχω κάνει και τα δύο εμβόλια. Η ειδική επιτροπή βιοηθικής εισηγήθηκε στην Ιερά Σύνοδο ότι το εμβόλιο δεν περιέχει τίποτε το εφάμαρτο, είναι ένα ιατρικό επίτευγμα». Χαιρετισμούς απηύθυναν, εκ των συνδιοργανωτών, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποφοίτων Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς Ιωαννίνων και Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Θυμάτων και Φίλων Θυμάτων του Μαρτυρικού Χωριού Καταρράκτης Άρτας κ. Δημήτριος Φλώρος, μιλώντας για τις εμπειρίες του ως συνοδοιπόρος στο από 15ετίας αρχόμενο Οδοιπορικό, ο Πρόεδρος της Αδελφότητας των Εν Αθήναις Καταρρακτινών Άρτας «Η Αγία Αικατερίνη» κ. Γιάννης Σκούτας και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Καταρρακτινών «Ιωάννης Τσαμάκος», κ. Κώστας Καρέζος. Ευχάριστη ανάπαυλα ποίησης πρόσφερε στους συμμετέχοντες ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της Ένωσης Βελλαϊτών κ. Σωκράτης Μπαλάφας.
Στη θεματική ενότητα της κοινωνικής αλληλεγγύης αλλά και της ανάγκης για καθολικό εμβολιασμό αναφέρθηκε ο Βελλαΐτης επιστήμονας κ. Ελευθέριος Γείτονας, ευχόμενος «να μην ισχύσει η απόφαση να κλείσει η Βελλά για να μην καταλήξει να μετατραπεί σε κάρβουνο η διαμαντόπετρα της Ελλάδας αλλά και της Βορείου Ηπείρου».
Την ομάδα επιστημονικών συνεργατών που συντόνισε ο Συντονιστής Τομέα Καρδιάς στο Metropolitan General κ. Στέφανος Φούσας, αποτελούσαν ο Κωνσταντίνος Θ. Τσουμάκας, ομ. Καθηγητής Παιδιατρικής ΕΚΠΑ («Η αναχαίτιση της πανδημίας. Επιτακτική ανάγκη για καθολική συμμετοχή στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών»), η Σταυρούλα Τσιάρα, Καθηγήτρια Ιατρικής και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων («Εμβολιασμοί»), ο Γεώργιος Σαρόγλου, Ομ. Καθηγητής Παθολογίας ΕΚΠΑ («Η πανδημία σήμερα»), ο Ζαχαρίας Χριστογιάννης, Καρδιολόγος, («Καρδιολογικές αποφάσεις στην εποχή της πανδημίας»), η Βάια Ρούντου, Χειρουργός Οφθαλμίατρος («Οφθαλμολογία και Κορωνοϊός»), η Λαμπρινή Τάτση, Γενικός Ιατρός και Συντονίστρια ΤΟΜΥ («Χρόνια νοσήματα στη μετά-covid εποχή»), ο Χάρης Στεφανάκης, Χειρουργός Οδοντίατρος ΠΓΝΙ («Οδοντιατρική και Κορωνοϊός») και ο Σταύρος Σταύρου, Πολιτικός επιστήμων-Msc («Πανδημία και εθισμός στο Διαδίκτυο).