Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις του θρίλερ της Πάτρας, με τις δολοφονίες των τριών κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη.
Το πρωί της Πέμπτης, κλιμάκιο του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής πήγε στις φυλακές Κορυδαλλού και παρέδωσε στην προφυλακισμένη Ρούλα Πισπιρίγκου το χαρτί της παραγγελίας, ώστε να δώσει ανωμοτί κατάθεση ως ύποπτη για τις δολοφονίες της Μαλένας και της Ιριδας.
Η 34χρονη έλαβε πέντε ημέρες προθεσμία, ώστε να δώσει κατάθεση ή να καταθέσει υπόμνημα μέσω των δικηγόρων της.
Σημειώνεται ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου είναι η βασική ύποπτη και για τους θανάτους των δύο μικρότερων κοριτσιών της οικογένειας, της Μαλένας και της Ίριδας. Η ίδια από την πρώτη στιγμή δηλώνει, πως δεν έχει κάνει κακό στα παιδιά της.
Όπως είπε ο δικηγόρος της, η 34χρονη εξακολουθεί να είναι σε έντονη ανησυχία ειδικά μετά την έκδοση του πορίσματος, ωστόσο συνεχίζει να υποστηρίζει ότι “δεν έχει κάνει τίποτα στα παιδιά”. Δεν υπήρξε ωστόσο, όπως επισήμανε, υπόνοια ότι το έχει κάνει κάποιος άλλος. “Πρέπει να ελέγξουμε πολύ προσεκτικά το πόρισμα για να δούμε τι άλλαξε μετά από τρια και 1,5 χρόνο αντίστοιχα και να δούμε πως ξαφνικά κάποια παθολογικά αίτια μετατράπηκαν σε εγκληματικές ενέργειες”, συμπλήρωσε.
Πάνω από 50 καταθέσεις “καίνε” την Πισπιρίγκου
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στον φάκελο της δικογραφίες περιλαμβάνονται, πέρα από τα ιατροδικαστικά πορίσματα για τους θανάτους των δύο παιδιών που δείχνουν την ασφυξία ως αίτιο θανάτου, και πάνω από 50 καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, αλλά και προσώπων από το στενό συγγενικό περιβάλλον της προφυλακισμένης για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, Ρούλας Πισπιρίγκου.
Οι ιατροδικαστές Καρακούκης και Καλόγρηας στο πόρισμά τους αναφέρουν ότι ο θάνατος της Ίριδας και της Μαλένας ήταν ασφυκτικός και αποδίδεται σε δολοφονία. Στην περίπτωση της Ίριδας το “κλειδί” είναι το περιβόητο πανάκι, γιατί το αίμα και τα άλλα υγρά όπως αποδείχτηκε από τις εξετάσεις των δύο ιατροδικαστών δεν προέρχονταν από τους πνεύμονες, καθώς θα βρίσκονταν υπολείμματα στην τραχεία, αλλά από πληγή στο στόμα του μόλις 6 μηνών μωρού.